28 juli 2005

FALUN GONG NIEUWSBRIEF

Nieuws over Mensenrechten China en Falun Gong - www.faluninfo.nl
* Talloze kinderen zijn wees geworden in de vervolging. Andere kinderen zijn direct doelwit
* Ontroerende Falun Gong kunsttentoonstelling in het Europees Parlement
* Utrecht: Belgische en Nederlandse beoefenaars houden een voorstelling voor het stoppen van foltering
* Falun Gong beoefenaars doen oproep om zes jaar lang vervolging van Falun Gong in China een halt toe te roepen
Talloze kinderen zijn wees geworden in de vervolging. Andere kinderen zijn direct doelwit
De vervolging in China heeft geleid tot illegale arrestaties van duizenden onschuldige beoefenaars en hen onderworpen aan ernstige vormen van mentale en fysieke mishandeling, wat onvoorstelbaar veel emotionele pijn heeft veroorzaakt bij families en geliefden. Als gevolg van deze wreedheden hebben vele kinderen een ouder verloren of zelfs beide ouders inclusief anderen die voor hun kunnen zorgen. Het aantal bevestigde doden in de vervolging groeit dagelijks en veel kinderen zijn wees geworden. Daarnaast zijn veel kinderen ook direct doelwit en gefolterd tot de dood of gezet in gevangenissen en werkkampen. FalunInfo.NL besloot speciaal aandacht te besteden aan deze kinderen. Klik hier voor verhalen van kinderen die slachtoffer zijn geworden van de vervolging. Lees meer »

Ontroerende Falun Gong kunsttentoonstelling in het Europees Parlement
'Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid' is een collectie van olieverfschilderijen, foto-etsen en beeldhouwwerken die persoonlijke mijlpalen, deugdzaamheid, en het herstelvermogen dat voortvloeit uit het geloof in het goede tonen temidden van alle terreur, pijn en leed in China. De collectie werd getoond in het Europees Parlement waar bezoekers een rondleiding kregen om het verhaal te horen dat ligt achter ieder detail van de buitengewoon verfijnde schilderijen. Lees meer »

Utrecht: Belgische en Nederlandse beoefenaars houden een voorstelling voor het stoppen van foltering
Om extra aandacht te geven aan de zes jaar durende vervolging van Falun Gong door de CCP en een oproep te doen om de vervolging en foltering te stoppen, hielden Belgische en Nederlandse Falun Gong beoefenaars op zaterdag 23 juli een een anti-foltering voorstelling in het centrum van Utrecht. Foltertechnieken die toegepast worden op beoefenaars in China werden uitgebeeld en er werd de mogelijkheid geboden een petitie te tekenen voor het stoppen van de vervolging. Lees meer »

Falun Gong beoefenaars doen oproep om zes jaar lang vervolging van Falun Gong in China een halt toe te roepen
Zes jaar geleden, op 20 juli 1999, werd Falun Gong in China verboden door toenmalig president Jiang Zemin. Hij zette de vervolging van Falun Gong in, wat resulteerde in inbeslagname van Falun Gong boeken, fabricage van massa-media-propaganda die Falun Gong belastert en arrestatie en foltering van een ongekend aantal mensen. Vele Falun Gong beoefenaars zijn doodgefolterd. Op 20 juli 2005, na zes jaren vervolging, hielden mensen wereldwijd activiteiten om een oproep te doen om deze onmenselijke vervolging te stoppen. Zo ook bij de Chinese consulaat in Den Haag. Lees meer »

VOOR INFO OF VRAGEN, NEEM CONTACT OP MET:
Jitse Pruiksma (editor) tel.: +31(0)650804616, Peter Houben (Falun Gong Stichting Nederland) tel.: +31(0)650641906, Matthias Slaats (Belgische Falun Dafa Vereniging) tel.: +32(0)92337713, Email: editors@faluninfo.nl, Website: www.faluninfo.nl

Deze nieuwsbrief is ontstaan uit de wens mensen op de hoogte te houden van de ernstige vervolging van Falun Gong boefenaars in China, die door de Chinese regering in gang gezet werd in juli 1999 door toenmalig president van China, Jiang Zemin. De artikelen op de website en in de nieuwsbrief zijn zorvuldig samengesteld en handelen over een breed scala aan aspecten zoals gevallen van foltering in China, dwangarbeid, vervolging van kinderen, foltering en verkrachting van vrouwelijke Falun Gong beoefenaars, propaganda, gevallen van vervolging van Falun Gong buiten China evenals rechtszaken tegen Chinese leiders ingediend in vele landen voor de misdaad van genocide en foltering van Falun Gong beoefenaars. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan hulp geboden door mensen wereldwijd om deze wrede vervolging te doen stoppen.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een oude cultivatiewijze voor de verfijning van geest en lichaam, die zijn oorsprong heeft in het prehistorische China. Het kent lichamelijke oefeningen met langzame vloeiende bewegingen en een meditatie. Het is gemakkelijk te leren, prettig om te beoefenen en gratis. Een centrale component van Falun Gong is het bestuderen van de universele principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. Meer informatie over Falun Gong zelf vindt u op www.falundafa.org