Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zweet en spanning tijdens vierspandressuur in Beekbergen

30/07/2005

Beekbergen, 29 juli 2005
Onder een deken van regendruppeltjes reed wereldkampioen Ijsbrand Chardon zijn vierspan naar de eerste plaats in het tussenklassement van de internationale menwedstrijd Beekbergen na het startonderdeel dressuur. Dat hij de eerste en enige regenbui tussen de zonneschijn door opving kon hem er niet van weerhouden zijn paarden heel constant door de baan te sturen.

Na het afronden van het eerste onderdeel van de spannende menvierdaagse, haalt iedereen opgelucht adem. Waar de rest van Nederland kampt met hevig noodweer, staan de menliefhebbers in Beekbergen genietend van de prachtige paardensport met een drankje in de zon. Morgen vindt de spectaculaire marathon plaats. De hindernissen, die zich voornamelijk op het hoofdterrein bevinden, staan er mooi bij, aldus een verhitte Chardon. `Ik heb er voor morgen het uiterste vertrouwen in. Ik ben zeer tevreden na deze prestatie, ik weet dat mijn paarden in topvorm zijn. Maar je kunt alleen maar goede prestaties neerzetten als de omstandigheden meewerken. Ondanks de hitte en regen die mij omving, liepen mijn paarden goed op het WK-waardige dressuurterrein in Beekbergen.
De tweede plaats in de dressuur werd opgeëist door het prachtige span Arabo-Friezen van de Belg Gert Schrijvers. Schrijvers scoort het hele seizoen al hoge dressuurpunten en maakte door deze prestatie grote kans op het winnen van de eerste Arabo-Friezen Wisseltrofee in Beekbergen.

Zaterdag 30 juli staat voor de 81 deelnemers uit 16 verschillende landen de spectaculaire marathon op het programma. De wedstrijd wordt op zondag 31 juli afgesloten met de spannende vaardigheidsproef. Startlijsten en uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2005/NED/BEEKBERGEN.20050728.20050731/