Gemeente Coevorden

Piekiesmarkt

Zaterdag 30 juli 2005

Jaarlijks is in Coevorden Piekiesmarkt. Zaterdag 30 juli aanstaande is het zover. Van 08.00 tot 16.00 uur staat het centrum van Coevorden in het teken van Piekiesmarkt.

Er is een rommelmarkt voor de kinderen aan het Kasteel en de Markt. De standplaatsen worden niet toegewezen; iedereen kan zelf een plekje kiezen waarbij de regel geldt: `wie `t eerst komt, die `t eerst maalt". Op deze rommelmarkt mag alleen een plekje worden ingenomen door kinderen onder de 16 jaar.

foto piekiesmarkt

Meer dan 200 kramen...

De meer dan 200 kramen voor de warenmarkt staan in de Bentheimerstraat, Friesestraat, Sallandsestraat en op de Markt. Aan de Piekiesmarkt is ook dit jaar weer een standwerkersconcours verbonden. Het concours is een onderdeel van het landelijk concours en wordt gehouden op het marktplein. De beste standwerker zal aan het eind van de middag voor zijn inspanningen worden beloond door een deskundige jury.

Parkeren van auto's

In verband met de aanvoer van koopwaar door de marktlieden vanaf 05.00 uur `s morgens, wordt iedereen vriendelijk doch dringend verzocht in de nacht van vrijdag 29 juli op zaterdag 30 juli geen auto's te parkeren aan het Kasteel, in de Bentheimerstraat en in de Schoolstraat. De Schoolstraat is een belangrijke aanvoerroute.