Politie Zeeland


---


W-5160-2005 Rijden onder invloed, Vlissingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.15 uur is een 37-jarige automobilist uit Vlissingen aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,5 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


W-5161-2005 Diefstal uit woning, Oost-Souburg

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 03.15 uur en 04.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Ahornstraat in Oost-Souburg.
Uit de woning is een handtas met daarin waardepapieren en enkele tientallen euro's weggenomen.
Er is geen braakschade.


O-5162-2005 Openbare dronkenschap, Goes

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.50 uur is een 37-jarige man uit Rotterdam aan de Beestenmarkt in Goes aangehouden wegens openbare dronkenschap.
De man lag tussen geparkeerd staande auto's op de grond te slapen. Toen agenten de man uiteindelijk wakker kregen wilde hij niet weggaan en blijven slapen.
Ook kon/wilde hij geen legitimatiebewijs tonen. Hierop is hij aangehouden. Hij kreeg voor beide zaken (openbare dronkenschap en niet tonen legitimatiebewijs) een bekeuring.


Z-5163-2005 Rijden onder invloed, Terneuzen

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.10 uur is een 44-jarige automobilist uit Terneuzen aan de Driewegenstraat in Terneuzen aangehouden.
De man werd aan de kant gezet omdat hij een kapot remlicht had.
Bij een blaasproef op straat bleek dat hij teveel had gedronken. De automobilist wilde niet vrijwillig mee naar het bureau voor ademanalyse dus werd hij aangehouden.
Op het bureau aangekomen weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Uit voorzorg is zijn rijbewijs ingevorderd.


O-5164-2005 Voetganger aangereden door lijnbus

Vrijdagavond rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Kuijerdamseweg in Noordwelle een voetganger was aangereden door een lijnbus.
Agenten die ter plaatse kwamen troffen in de rechterberm een 25-jarige man uit Waldfeucht aan. Ook stond er een lijnbus stil langs de kant van de weg.
Vermoedelijk liep de 25-jarige man over de Kuijerdamseweg, komende vanuit de richting van Renesse richting Ellemeet.
Ook de bus, bestuurd door een 56-jarige man uit Hellevoetsluis, reed vanuit Renesse richting Ellemeet.
De buschauffeur was net vanaf de Stoofweg de Kuijerdamseweg opgereden toen de voetganger plotseling de weg opliep.
De buschauffeur week uit maar kon de man niet meer ontwijken.
De Duitser is per ambulance overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam.
Hij is opgenomen op de IC en heeft vermoedelijk hersenletsel.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.