Ingezonden persbericht


RENGER DE VLIEGENDE HOLLANDER VAN DUITSLAND!

Nürburgring, 30 juli 2005 ­ Nadat Renger van der Zande een maand geleden een puike prestatie leverde op het circuit van Sachsenring door tweemaal als eerste te finishen, pakte hij vandaag zijn derde overwinning in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap! Op het verkorte circuit van de Nürburgring was het jonge talent van Frits van Amersfoort heer en meester en wist zijn naaste concurrenten Raikhlin en Saarinen tot aan de meet voor te blijven. Met de bijbehorende 30 punten staat de vliegende Hollander nog wel op de vierde plaats in het kampioenschap met 141 kampioenschappunten, maar heeft Bruno Rudolf Fechner, die momenteel derde staat, in zijn vizier!

Na een korte zomerstop komt de Q-dancer voor de eerste keer naar het circuit in de Duitse Eifel waar hij de nodige punten om het kampioenschap heeft te verdedigen. Ondanks dat de Nijmegenaar nog nooit een meter heeft gereden op het 3,618 kilometer lange circuit is Renger één van de gedoodverfde favorieten voor de overwinning. Rengers strategie tijdens het 'ACV Sprint-Meeting' werkt perfect. Nadat hij gisteren in de twee uur durende vrije training nog genoegen moest nemen met een negende tijd, realiseert hij vanmorgen zijn derde poleposition van het seizoen! In amper vijf rondjes zet de jonge karter een supertijd van 1:25.490 neer die de overige 19 deelnemers niet meer weten te verbeteren. In de laatste kwalificatiesessie van twintig minuten zet Renger zijn bolide naar een tweede plaats op de grid. De pole is ditmaal een prooi voor zijn teamgenoot Récardo Bruins.

In de daaropvolgende wedstrijd komt Renger niet goed van zijn plaats en duikelt van de eerste naar de derde positie. Het jonge talent weet zich echter snel te herstellen en passeert in de derde bocht bij het uitkomen van de Mercedes-Arena op magistrale wijze de Rus Raikhlin. De HEAO-student rijdt vervolgens snel naar de leider in de wedstrijd Saarinen. Enkele ronden voor het einde van de 18 ronden tellende race pakt Renger in een alles-of-niets-actie de Finse rijder, die momenteel het kampioenschap in Duitsland aanvoert, en komt na 26 minuten racen als eerste over de meet!

Renger: "Dit was echt racen zoals ik zovaak in mijn kartperiode heb beleefd! Nadat ik slecht van mijn plaats kwam wist ik me in deze race goed terug te knokken en verschalkte ik zelfs Saarinen twee ronden voor het einde van de wedstrijd! Niet alleen vanmiddag maar het gehele weekend loopt voor mij op rolletjes. Ik had in de vrije trainingen op vrijdag zoveel kilometers gemaakt dat ik vannacht in mijn dromen wel honderd keer hetzelfde rondje had gereden, haha! Gisteren hadden we wat dingetjes uitgeprobeerd en dat pakte vanmorgen tijdens de kwalificatiesessies heel goed uit en realiseerde mijn derde pole van het seizoen op Duitse bodem! Omdat ik morgen naast Récardo vanaf een tweede stek zal vertrekken, heb ik alle kansen in eigen hand om opnieuw met de overwinning ervan door te gaan!"

Race 1 Formule Renault 2.0,
Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, Nürburgring, zaterdag 30 juli 2005
01. RENGER VAN DER ZANDE, Van Amersfoort Racing 26:15.799
02. Pekka Saarinen, SL Formula Racing + 04.350
03. Atte Mustonen, Novorace + 05.999

04. Dima Raikhlin, SL Formula Racing + 08.009

05. Mikhail Aleshin, Lukoil Racing Team, + 13.616
06. Récardo Bruins, Van Amersfoort Racing, + 14.030