Politie Zeeland


---


Z-5195-2005 Aangehouden autodief, Terneuzen

Een 28-jarige man uit Oost Souburg is vanmorgen rond 08.55 uur aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto.
De man wilde, met de gestolen auto, zonder te betalen door de Westerscheldetunnel rijden. Medewerkers van de Tunnel hebben de politie gewaarschuwd, omdat zij zagen dat er een raampje was ingeslagen van de auto. De politie zag de auto rijden op de Buitenhaven in Terneuzen en, na een korte achtervolging, raakte de auto in een slip en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder is aangehouden en ingesloten ten behoeve van het verdere onderzoek. Bij de man werden nog andere goederen aangetroffen die hij mogelijk uit andere auto's in Terneuzen zou hebben weggenomen. Hij zit nog vast.


Z-5196-2005 Vissen dood, Philippine

In een vijver bij een woning aan de Strandgaper in Philippine is afgelopen nacht, vermoedelijk, shampoo of iets dergelijks gegooid.
Hierdoor zijn 12 vissen, die in de vijver zwommen, doodgegaan. Een schadebedrag is niet bekend.


O-5197-2005 Vernieling auto, Baarland

Een geparkeerde auto aan de Landingsweg in Baarland is vannacht vernield.
Van de auto werden drie banden lekgestoken en er werd een kras in de lak van de auto gezet. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-5198-2005 Diefstal uit auto, Sluiskil

In een geparkeerde auto aan de Herautstraat in Sluiskil is, in de nacht van vrijdag op zaterdag, ingebroken.
Uit de auto is de autoradio weggenomen, alsmede een aantal cd's en een zonnebril. Een schadebedrag is niet bekend.
W-5199-2005 Vernieling auto, Vlissingen
In de Molenstraat is van een geparkeerde auto de buitenspiegel vernield.
Een schadebedrag is niet bekend. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen gistermiddag 17.30 uur en vanmiddag 12.00 uur.
O-5200-2005 Vernieling auto, Zierikzee
Een geparkeerde auto op de Grachtweg in Zierikzee is het doelwit geworden van een vernieler.
Van de auto is de buitenspiegel vernield. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen gistermiddag 15.00 uur en 12.00 uur vanmorgen. Een schadebedrag is niet bekend.

W-5201-2005 Vernieling auto, Vlissingen
Op de Rosenburglaan in Vlissingen is een 27-jarige Rotterdammer aangehouden wegens het aanrichten van vernielingen in een woning en aan twee auto's.
De man werd omstreeks 04.07 uur vannacht, door de politie, aangetroffen in een van de vernielde auto's. Hij ging als een wilde tekeer en viel de agenten aan die hem wilden aanhouden. Doordat er pepperspray werd gebruikt hebben de agenten de man kunnen aanhouden. Omdat de man zichzelf had verwond hebben de agenten hem in eerste instantie nog naar het ziekenhuis gebracht. Hier was de man nog buiten zichzelf van woede en uiteindelijk is de man geboeid overgebracht naar het huis van bewaring. Hier heeft de man, door een ter plekke geroepen arts, een kalmerende injectie gekregen en is hij behandeld aan zijn verwondingen. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en vanmorgen rond 11.00 uur heeft de man een verklaring afgelegd. Hij verklaarde, vermoedelijk door overmatig drankgebruik in combinatie met vermoeidheid, van niets meer te weten. Hij beloofde alle schade te zullen vergoeden.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.