BNN

BNN coolcast duikt het podium op

Vanaf 5 augustus presenteert BNN elke vrijdag om 17.10 uur op Nederland 2 een nieuwe serie van het programma CoolCast. De jongste honden van BNN hebben in de vorige vier afleveringen geleerd hoe ze televisie moeten maken en nu worden ze echt in het diepe gegooid: ze gaan real-life televisie maken.

Kelvin, Naraisa, Joël, Dennis, Twan, Aiman en Frances storten zich deze zomer in de muziek. Als zeven a-muzikale televisiemakers willen ze een gratis vakantie door Europa regelen. Ze zetten daarom in één week een act op en proberen daarmee een succesvolle band te vormen waarmee ze hun vakantie kunnen bekostigen. De route loopt via Duitsland, Zwitserland en Frankrijk naar Spanje. Ondertussen doen de CoolCasters ook nog steeds alles zelf voor het tv-programma, van productie tot montage en presentatie. Alleen moeten ze het deze keer zonder de hulp van de anderen in BNN-pand doen. Ze zijn immers in het buitenland en dat maakt het een stuk lastiger.

In de eerste aflevering zijn de voorbereidingen van de gratis werkvakantie te zien. In één week wordt de feestband in elkaar gezet. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, en daardoor lopen de spanningen soms hoog op. Dan moet de band voor het eerst 'voor het echie': een optreden voor 600 man publiek in een grote discotheek...