Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 05-08-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Portefeuille gestolen uit taxi

UTRECHT Terwijl een taxichauffeur donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur een vrouw uit de taxi naar haar huis aan de Ibisdreef begeleidde, werd zijn portefeuille uit zijn auto gestolen. De verdachte ging er vandoor. De gealarmeerde politie keek rond in de omgeving en trof een persoon aan die aan het signalement voldeed. Deze 16-jarige Utrechter werd samen met een andere jongen (15 jaar) meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Beiden bleken niets met de diefstal van de portefeuille te maken te hebben, maar de 15-jarige jongen was wel verdacht in een zaak van diefstal met geweld op 31 maart van dit jaar.

Op de Agavedreef werd op die datum omstreeks 17.20 uur ingebroken in een auto door drie verdachten. Omdat de eigenaar van de auto had geprobeerd de diefstal te voorkomen, werd hij geslagen door de verdachte(n). Twee van de drie werden destijds op heterdaad aangehouden. De derde bleek de genoemde 15-jarige jongen te zijn. Ook hij werd nu ingesloten.

Beledigen kost geld

UTRECHT - Een 19-jarige man uit Utrecht is donderdagavond aangehouden wegens belediging van een politieman. De man werd met een aantal vrienden een winkel aan de Clarenburg uit gezet wegens verbaal geweld. Toen politiemensen de man later weer tegenkwamen op het stationsplateau begon de man opnieuw te schelden en hierop werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige inbreker betrapt

UTRECHT - Een 14-jarige jongen uit Utrecht is donderdagnacht om 03.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen werd door beveiligingsbeambten van een instelling aan de Joseph Haydnlaan betrapt in de vergaderruimte met in een tas een aantal goederen die in de vergaderruimte lagen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Onder invloed achter het stuur

UTRECHT - Een 32-jarige man uit Nieuwegein is donderdagnacht om 01.30 uur op de Graadt van Roggenweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed slingerend op een weg die voor verkeer gesloten was verklaard en negeerde een stopteken van politie. Op de Graadt van Roggenweg stopte hij uiteindelijk en werd hij verzocht te blazen. De ademanalysetest op het bureau gaf 690 ug/l aan. Ook bleek de man een ongeldig rijbewijs te hebben. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Europalaan werd op donderdagavond rond 23.15 uur een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden die met teveel alcohol achter het stuur van zijn auto zat. De man zat achter het stuur te drinken en kon daar door de politie worden aangehouden. Op het bureau blies de man 610 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.