Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 05-08-2005

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

PEIZE Een 43-jarige vrouw uit Paterswolde is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed vanuit Peize in de richting van Paterswolde aan de Horst. In een flauwe bocht reed ze rechtdoor en botste tegen een boom. De vrouw is door omstanders uit de auto gehaald. Per ambulance is het slachtoffer met pijn in haar heup en been naar het UMC in Groningen gebracht. (BPS 05-0167295)

Agenten houden alcomobilist aan

KLAZIENAVEEN Agenten hebben donderdagavond een 40-jarige man uit Nieuw Dordrecht aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte reed erg langzaam over de Langestraat. Dit trok de aandacht van de agenten. Uiteindelijk is de man aan de Zuiderkeerkring een parkeerplaats opgereden in de hoop dat de politie hem niet zou vinden. Toen de agenten de man gevonden hadden en gevraagd hadden te blazen, blies hij 610 ugl. (ongeveer 1.4 promille). Bovendien bleek bij controle dat het rijbewijs van de man ongeldig is verklaard. De man kreeg voor beide feiten een dagvaarding mee naar huis. (BPS 05-167374)

Aanhangwagen gestolen; toch niet even een bouwmarkt inlopen ASSEN Een 39-jarige man uit Tynaarlo parkeerde donderdagavond zijn auto met aanhangwagen bij een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat. Hij is ongeveer 10 minuten in de bouwmarkt geweest, maar toen hij terugkwam was zijn aanhangwagen (ter waarde van 650,-) gestolen. Het gaat om een aanhangwagen van 220 cm x 180 cm met een stalen frame, houten schotten en een houten bodem.
Het is een enkel asser van het merk Van Son. Het is een splinternieuwe aanhangwagen, onlangs aangeschaft. Wel zit er schade aan de achterzijde. De aanhangwagen stond tussen 20.20 uur en 20.30 uur bij de bouwmarkt. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. De politie waarschuwt eigenaren van aanhangwagens. De laatste tijd komt het vaker voor dat aanhangwagens gestolen worden bij bouwmarkten. Mensen denken dat ze nog wel even de bouwmarkt in kunnen lopen, maar dit heeft steeds vaker vervelende gevolgen. (BPS 05-167347)

Autos gestolen na inbraak in woning
GIETEN In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 1.30 uur ingebroken in een woning aan de Asserstraat. Door een deur open te breken is men binnengekomen en heeft men het huis doorzocht. Er zijn onder meer twee autos weggenomen vanaf de parkeerplaats. Het zijn autos van het merk Mercedes. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 05-167400)

Jongen aangehouden wegens vernieling
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van vernielingen aan marktkramen aan de Hoofdstraat. De jongen heeft uiteindelijk bekend. Omdat hij minderjarig is, zijn ook de ouders van de jongen benaderd voor een eventueel vervolgtraject. (BPS 05-167329)

Onenigheid tussen jongeren leidt tot licht letsel MEPPEL Een 26-jarige jongen uit Haarlem doet aangifte van mishandeling bij de politie. De jongen stond met een groepje aan de Markstraat en vertoonden wat stoer gedrag, zoals ze dat zelf omschreven. Ze werden aangesproken door een andere groep en er werd over en weer wat tegen elkaar gezegd. Uiteindelijk ontstond er een handgemeen. De jongen uit Haarlem raakte daarbij licht gewond aan zijn hoofd en wijsvinger. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. (BPS 05-167416)

Politie houdt man aan wegens bedreiging
ASSEN De politie heeft donderdagavond bij een supermarkt aan de Noordersingel een 34-jarige man uit Groningen aangehouden wegens bedreiging van een medewerker van de beveiliging. De verdachte was nogal luidruchtig geweest in de winkel en werd door de beveiligingsbeambte hierop aangesproken. Toen begon de verdachte de beambte te bedreigen. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 05-167317)

Politie neemt wapenstok in beslag
EMMEN De politie heeft donderdagmiddag bij een verkeerscontrole een 53-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Weytackers. Tijdens de controle merkte de agent op dat er een wapenstok in de auto lag. De wapenstok is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt (BPS 05-167261)

Jongen bekeurd wegens het nuttigen van alcohol op de openbare weg MEPPEL De politie heeft donderdagavond een 14-jarige bekeurd aan de Kleine Akkerstraat wegens het nuttigen van alcohol op de openbare weg. De jongen was eerder die avond al gewaarschuwd door de agenten. Toen de jongen wederom werd gezien met drank, is een bekeuring uitgeschreven. (BPS 05-167345)

Geen alcomobilisten tijdens verkeerscontrole
ASSEN De politie heeft vrijdagmorgen rond 6.15 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Vaart Zuidzijde. Van 23 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken. (BPS 05-167424)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Dana Kragten-Everts neemt de voorlichting maandagmorgen over. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.