Gemeente Oisterwijk


Oisterwijk Ouderenproof

De provincie Noord-Brabant heeft, in het kader van 'Vitaal Grijs', het project 'Is uw gemeente ouderenproof?' ontwikkeld. Dit project is opgepakt door de ouderen zelf en richt zich op het stimuleren van zoveel mogelijk ouderen om mee te denken over het huidige en toekomstige ouderenbeleid in hun gemeente.

In 2003 is de gemeente in samenwerking met een aantal ouderenorganisaties gestart met het project en hebben zij samen een convenant 'Ouderenproof' 2003 gesloten. Op 20 oktober van dat jaar heeft een startconferentie plaatsgevonden waarvoor alle inwoners van 55 jaar en ouder zijn uitgenodigd. Er hebben maar liefst 400 ouderen deelgenomen! Tientallen ouderen hebben zich opgegeven om thema's op het gebied van zorg, wonen, welzijn en dienstverlening uit te werken.

Op 5 januari 2005 heeft de eindconferentie plaatsgevonden, waar een eindrapportage 2005 is gepresenteerd. De gemeente, zorgaanbieders en de woningstichting gaan nu aan de slag met het uitvoeren van de adviezen van de ouderen. De gemeente heeft een gemeentelijk plan van aanpak en een toelichting hierop samengesteld. De raad van de gemeente Oisterwijk heeft hiermee op 19 mei 2005 ingestemd. Dit betekent dat de gemeente een hoop aanbevelingen van de ouderen gaat uitwerken.

Op 3 augustus ondertekenden de gemeente Oisterwijk, de Stichting Welzijn Ouderen en de afdelingen Oisterwijk en Moergestel van de Katholieke Bond van Ouderen een convenant 'Verankering ouderenproof' 2005 waarin zij met elkaar afspraken maken omtrent de verankering van de bevindingen uit het eerste project. Met dit convenant zetten zij een nieuwe projectorganisatie op die bestaat uit een Stuurgroep Verankering Ouderenproof, een Projectgroep Verankering Ouderenproof en drie werkgroepen.

Meer informatie vind u op www.brabant.nl. Ga naar het kopje 'leven' en dan naar 'ouderen van nu en straks'.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl