Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 augustus 2005


Wilp - insluiper


Een bewoonster aan de Leemsteeg was even boven gaan rusten toen zij beneden gerommel hoorde. Eerst dacht ze dat haar man thuisgekomen was, maar toen het gerommel aanhield ging zij een kijkje nemen. Op dat moment zag zij een vreemde man weglopen die vervolgens aanbelde en vroeg of zij iets te koop had. Toen zij aangaf niets te hebben liep de man weg en stapte met een ongeveer 14-jarige jongen in een rood autootje dat verderop stond. Ze mist gelukkig niets en later die middag meldde zij het voorval bij de politie. De politie geeft in dergelijke gevallen als advies, u kunt het bijna raden, altijd de deur op slot te doen; zeker als je even gaat slapen.


Zutphen - bromfietsster gewond na aanrijding


Een 19-jarige bromfietsster uit Bathmen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Graaf Ottosingel/Polsbroek. Het ongeluk gebeurde omstreeks 13.00 uur toen zij rijdende over de Graaf ottosingel geen voorrang kreeg van een 66-jarige Warnsveldse automobiliste die vanaf de Polsbroek kwam. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en ter observatie opgenomen.


Twello - inbraak via keukenraam


Op klaarlichte dag hebben ombekende uit een woning aan de Hartelaar een laptop en geld gestolen. De dieven hebben kans gezien om het keukenraam te openen en daarna doorzochten zij de woning. De eigenaar deed aangifte.


Lochem - inbraak via dak


Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag kans gezien om via het dak in te breken bij een supermarkt aan de Prins Bernhardweg. Zij maakten een gat in het dak van de winkel en lieten zich naar binnen zakken. Vervolgens hebben de dieven onder meer sigaretten en shag buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.


Zutphen - zakkenrollers actief


Twee vrouwen zijn donderdag in de Zutphense binnenstad de dupe geworden van zakkenrollers. Een 53-jarige Duiste liep met haar rugzak op de Houtmarkt en merkte dat men kans had gezien de rits te openen en de portemonnee te rollen. Een 72-jarige vrouw uit Gorssel wilde in een winkel iets afrekenen en merkte dat haar portemonnee was verdwenen. In beide gevallen mist men geld; de politie heeft de zaak in onderzoek.


Zutphen- politie onderzoek beginnende brand


De politie stelt een onderzoek in naar een beginnende brand die rond middernacht werd gemeld bij een woning aan de Moesmate. Onbekenden hadden een met isolatiemate-riaal dichtgestopt ventilatiegat van een schuur aangestoken. De schuur zit vast aan de woning en de bewoners waren van de brandlucht wakker geworden. Samen met een buurtgenoot werd het beginnen vuur gedoofd en de brandweer ventileerde de woning.


Harfsen - vrouw valt van paard


Een 43-jarige Bathmense amazone is donderdagochtend van haar paard gevallen en na stabilisatie door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Deventer vervoerd. Het ongeval werd rond 11.40 uur gemeld en de vrouw werd op de Deventerdijk aangetroffen. Haar paard was er vandoor gegaan en is later opgevangen en bij een bekende gestald. De oorzaak van het ongeval is bij de politie niet bekend.


Eefde- snelheidscontrole


Door het verkeershandhavingsteam werd donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Docter van der Hoevenlaan. Van de bijna 3000 passanten reden er 164 harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km en alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --