Online assessment breekt door

Adecco

http;//www.adecco.nl

Adecco Xpert op iedere locatie inzetbaar

Utrecht, 5 augustus 2005 - De baan vinden die bij je past lijkt vaak een gelukskwestie. Echter door de juiste zoekmethode wordt de kans op de juiste match vele malen groter. Enkele jaren geleden introduceerde Adecco al de testmethode Xpert. Met de ervaring van de wereldwijde marktleider in HR solutions ontwikkelde de onderneming een test waarin kandidaten niet alleen op competenties en motivaties worden gescreend, maar ook op voorkeuren voor bedrijfscultuur en werkverhoudingen. Dit zorgt voor een zo passend mogelijke relatie.

Nu er ook een onlineversie van Xpert bestaat kunnen bedrijven bij een sollicitatieprocedure inloggen op het systeem van Adecco en in huis de test afnemen. De methode is geschikt voor de gehele bandbreedte aan personeelsbehoeften. Zowel ongeschoolde als hooggeschoolde kandidaten kunnen hun ambities meten met de mogelijkheden van de vacature. Alle testen zijn op maat gemaakt voor ieder segment van de arbeidsmarkt waarin Adecco actief is. Zo zijn er speciale testen voor bijvoorbeeld call-center-medewerkers, hospitality-personeel en administratieve functies.

Deze maand haalde Xpert een mijlpaal. Met name door de online-versie van de testmethode, is de vijfmiljoenste test wereldwijd afgenomen. 'Het is de afgelopen maanden razendsnel gegaan', verklaart Jan Pieter Gommers, Commercieel Directeur bij Adecco. 'De verwachting is dat we ieder jaar drie miljoen testen internationaal kunnen afnemen. Deze stijgende lijn zullen we ook in de Nederlandse markt terugzien'. De centrale database, waarin alle flexwerkers en kandidaten de via Permanent Placement een vaste baan zoeken staan ingeschreven, geeft een overzicht van wie er inmiddels getest is. Hierdoor kan er sneller, gerichter en efficiënter invulling gegeven worden aan vacatures van klanten.

Met het zogenaamde 'will fit' gedeelte van de test, het onderzoek naar voorkeuren voor onder andere de bedrijfscultuur, heeft Adecco een monopolypositie. De HR-solutions dienstverlener heeft internationaal het alleenrecht op deze vorm van testen. 'Dit heeft mede ons succes bepaald', verklaart Gommers. 'Het 'will fit' onderdeel heeft als gevolg dat een arbeidsrelatie niet alleen als plezierig wordt ervaren, maar vooral ook van langere duur is. De klant weet zeker dat hij niet binnen afzienbare tijd weer opnieuw op zoek moet naar een andere medewerker.'

Adecco SA
Adecco SA is een Forbes 500 onderneming en de grootste personele dienstverlener ter wereld. Onder leiding van CEO Jérôme Caille werken 30.000 medewerkers in bijna 6000 kantoren in 71 landen verspreid over de hele wereld voor Adecco. Dagelijks werken meer dan 700.000 flexwerkers voor zakelijke klanten. De onderneming is geregistreerd in Zwitserland en wordt geleid door een
multinationaal team. Adecco levert een scala van personeelsdiensten aan zakelijke klanten en
gekwalificeerde partners. In 2004 heeft Adecco SA een omzet gemaakt van 17,2 miljard Euro. De
winst bedroeg 332 miljoen Euro.