KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

5-8-2005

Volgende week: vijf Europese Kampioenschappen

In de periode van 5 t/m 14 augustus vinden er verspreid door Europa vijf Europese Kampioenschappen plaats. Hieronder volgt kort de informatie per EK.

EK en EJK Laser Radial
Van 5 t/m 12 augustus worden in Split (Kroatie) het EK en het EJK Laser Radial tot 18 jaar verzeild. Coach Yannick Boumans zal zich daar voor het EJK richten op de equipe bestaande uit Marit en Anneke Bouwmeester (Wartena), Steven Le Fevre (Santpoort) , Peter van Aacken, Gijs Pelt, Pim en Thomas Stumpel (alledrie afkomstig uit Hoorn). Coach Mark Littlejohn neemt voor het EK onder zijn hoede: Annemieke Bes (Medemblik), Merel Witteveen (Amsterdam) en Gea Jutjens (Haarlem).

Van 7 t/m 10 augustus zijn de kwalificatiewedstrijden; in principe 2 per dag en het eerste waarschuwingssignaal is om 11.00 uur. 11 en 12 augustus worden de finales gevaren, wederom in principe 2 wedstrijden per dag.

Uitslagen via Internet: www.euroradial2005.com

EK en EJK Laser
Voor het Europese Kampioenschap worden door het Watersportverbond uitgezonden:
De kersverse Nederlands Kampioen Marc de Haas (Naarden), Eduardo van Vianen (Leiden), Roelof Bouwmeester (Wartena), Matthieu Moerman (Leiderdorp), Sietse-Jan Sietzema (Lelystad) en Erwin Veldman
(Middelburg). Deze zes zeilers worden in de Gold Fleet ondersteund door Wil van Bladel en in de Silver Fleet door Han Beverwijk.

Coach Rob Sepers is naar Cartagena(Spanje) vertrokken voor Europese Jeugd Kampioenschap Laser met een equipe tot 21 jaar bestaande uit: Christiaan Goosen (Vianen), Rutger van Schaardenburg (Dordrecht), Juri Vogel (Reeuwijk), Colin Robaard (Meppel), Steven Krol (Leiden), Douwe Broekens (Apeldoorn), Gertjan Veerman (Bergum).

7 t/m 10 augustus zijn de kwalificatiewedstrijden, in principe twee races per dag.11 en 12 augustus zijn de finales met wederom twee wedstrijden per dag.

Uitslagen via Internet: www.cartagena2005.com

EK Finn
Van 5 t/m 14 augustus wordt in Kalmar (Zweden) het Europese
Kampioenschap in de Finn klasse gehouden. 9 augustus is de eerste wedstrijddag en met een maximum van 9 wedstrijden in totaal zullen er tot en met 14 augustus 1 of 2 wedstrijden per dag worden gevaren. Het Watersportverbond zendt Sander Willems (Dordrecht), Stefan de Vries (Kropswolde) en Wietze Zetzema (Monnickendam) uit. Zij worden gecoacht door bondscoach Jaap Zielhuis.

Uitslagen via Internet: www.eurofinn2005.org

EK Tornado
Ook in Zweden, in Vastervik, worden van 6 t/m 13 augustus de Europese Kampioenschappen in de Tornado klasse verzeild. Mitch Booth
(Heemstede) en Herbert Dercksen (Heemstede) gaan daar hun titel verdedigen. Naast deze kampioenen van vorig jaar zendt het
Watersportverbond ook Mischa Heemskerk (Lisse) en Vincent Huntelman (Den haag) uit. Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen, die in juni van dit jaar nog het snelst waren in de Ronde om Texel, zullen ook aan dit EK deelnemen.
De wedstrijden beginnen op maandag 8 augustus ( 2 races per dag), zaterdag 13 augustus is de laatste wedstrijddag.

Uitslagen via Internet: www.multihullsweden.com

EK 49er
Tot slot wordt er van 8 t/m 14 augustus het Europese Kampioenschap in de 49er klasse gevaren in Vallensbaek (Denemarken). Het
Watersportverbond zendt het team van Jeroen van Catz (Sneek) en Wilco Stavenuiter (Delft) en het team van Serge de Prie (Zoetermeer) en Ferdinand van West (Bloemendaal). Deze jongens worden gecoacht door Pim Nieuwenhuis.

10 en 11 augustus zijn de kwalificatie wedstrijden en 12 t/m 14 augustus de finalewedstrijden.

Uitslagen via Internet: www.vallensbaek-sejlklub.dk/EM2005