Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA steunt protest tegen a-sociaal en anti-Vlaams beleid van PS-minister Demotte (05/08/05)

Onze gezondheidszorg behoort nog steeds tot de wereldtop en toch worden we overspoeld met onrustwekkende berichten. De Vlaamse huisartsen zien het niet meer zitten, de kinesisten mogen niet meer werken, de logopedisten staan in de kou, onze bejaarden kunnen de facturen van het rusthuis niet meer betalen, apothekers sluiten hun deuren, onze chronisch zieken gaan gebukt onder een zware financiële last,
Het enige antwoord van PS-minister van Volksgezondheid Demotte op de uitdagingen waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd is zijn besparingsbeleid ten koste van Vlaanderen. Zijn jongste beleidsbeslissingen bevestigen zijn a-sociale en anti-Vlaamse aanpak. De peperdure, Franstalige misbruiken laat Demotte ongemoeid. De Vlaamse gezondheidszorg is zo het slachtoffer van het Belgische beleid. Nog steeds is de gezondheidszorg een van de grootste financiële transferkanalen van Vlaanderen naar Franstalig België. VLD en SP.A-Spirit staan erbij, kijken ernaar en zwijgen.

Daarom steunt de N-VA de oproep van Dr. Marc Moens (BVAS) tot een nationale betoging op 24 september tegen het beleid van minister Demotte. Maar de N-VA hoopt dat ALLE Vlaamse gezondheidswerkers zullen aansluiten. Demotte zet immers ook het mes in de thuisverpleging. Demotte snoert de logopedisten de mond. Demotte euthanaseert de palliatieve dagcentra: mantelzorgers, verplegers, huisartsen, allen hebben ze reden genoeg om zich te verzetten. Demotte organiseert een uitgangsexamen voor afgestudeerde kinesitherapeuten. Demotte hervormt het geneesmiddelen beleid ad hoc en zonder overleg: de farmaceutische industrie, zijn vertegenwoordigers, de grossiers en apothekers zijn de dupe. Demotte trekt plots het contingent artsen op terwijl Vlaamse studenten nog steeds naar de Heizel moeten voor hun ingangsexamen. Demotte wil de dagcentra voor psychiatrische patiënten afbouwen ondanks de waarschuwingen van psychologen en psychiaters.

Vlaamse verplegers, thuiszorgers, tandartsen, apothekers, artsen, logopedisten, kinesisten, thuisverplegers, laboranten, psychologen, orthopedagogen, allen hebben ze baat bij een Vlaamse gezondheidszorg. Enkel de volledige splitsing van de gezondheidszorg, kan er voor zorgen dat Vlaanderen krijgt waar het recht op heeft. Want niet enkel de zorgverstrekkers, maar ook de patiënten zijn het slachtoffer van dit Belgische wanbeleid. De N-VA vraagt dan ook dat, conform het Vlaams regeerakkoord, eindelijk werk wordt gemaakt van de splitsing van het volledige gezondheidsbeleid.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Dr. Louis Ide, nationaal ondervoorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Louis Ide
E-post: louis.ide@n-va.be
Url: www.n-va.be/louiside