Ingezonden persbericht


http://www.binck.com/welcome/pers/persberichten.asp

Amsterdam, 5 augustus 2005

Halfjaarresultaat 2005 Binck N.V. ruime verdubbeling van jaarresultaat 2004


· Netto resultaat eerste halfjaar gestegen naar 6,6 miljoen ( 0,3 miljoen in het eerste halfjaar 2004)
· Netto resultaat kernactiviteit Retail gestegen naar 4,4 miljoen ( 1,6 miljoen in het eerste halfjaar 2004)
· Toevertrouwd vermogen stijgt ruim boven 1 miljard
· Kosten groeien minder hard dan opbrengsten
· Interim dividend 0,06

Kerncijfers (x 1.000)

1e halfjaar 2005 1e halfjaar 2004 Baten 26.758 18.500 Lasten -17.343 -17.253 Resultaat voor belastingen 9.415 1.247 Belasting -2.885 -391 Resultaat na belasting 6.530 856 Belang derden 1) 80 -560 Netto resultaat 2) 6.610 296


1) In het belang derden over het 1e halfjaar 2004 zijn de belangen van de minderheidsaandeelhouders BinckBank N.V. en AOT Australia Pty. Ltd. nog inbegrepen.
2) Het netto resultaat bevat een eenmalige bate van 500.000

André Teeuw (CEO)

"Gesteund door een gunstig beursklimaat, had Binck een bijzonder sterk eerste halfjaar. Bij de kernactiviteit Retail, zorgt de voortdurende innovatie van ons productaanbod, de hoge kwaliteit van onze dienstverlening en de laagste tarieven van Nederland voor een aanhoudend forse groei van het klantenbestand. De sterke ontwikkeling van Retail sluit aan bij onze ambitie om ons marktaandeel op de markt voor online beleggen uit te breiden en te versterken"

Toelichting op de resultaten
Forse groei van de baten en beperkte stijging van de lasten van Binck N.V. hebben in het eerste halfjaar geleid tot een ruime verdubbeling van het netto jaarresultaat van 2004 (ultimo 2004: 3,2 miljoen) tot 6,6 miljoen (eerste halfjaar 2004: 0,3 miljoen). Het grootste deel hiervan wordt gerealiseerd door de business unit Retail. Pagina 1 van 1

Gesteund door het gunstige beursklimaat heeft ook de business unit Trading duidelijk positief bijgedragen aan het resultaat. De business unit Wholesale kampt met teruglopende omzetten en aanhoudende druk op tarieven en draagt hierdoor niet bij aan de winst.

Het resultaat voor het eerste halfjaar van 2005 bevat een eenmalige bate in de vorm van een liquidatie uitkering van de Vereniging voor de Effectenhandel (VvdE) ter hoogte van ca. 500.000. De VvdE is overgegaan tot liquidatie aangezien de Begaclaim is afgewezen. Het hiervoor achtergehouden vermogen zal door de VvdE worden uitgekeerd.

De goodwill verband houdende met de overname van het minderheidsbelang in BinckBank is uiteindelijk in de jaarrekening 2004 van Binck N.V. verwerkt door dit direct ten laste te brengen van het eigen vermogen. In dit verband is ook een aanpassing ten opzichte van de eerdere publicatie van de halfjaarcijfers 2004 in de afschrijvingskosten van Trading doorgevoerd van ca. 125.000 over het eerste halfjaar 2004, waardoor de kosten lager uitkwamen.

De directie is van mening dat het behaalde resultaat en de verwachting voor de rest van het jaar, alsmede de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van de onderneming de uitkering van een interim dividend van 0,06 rechtvaardigen. Dit komt neer op een pay-out ratio van 30% van de voor dividend beschikbare halfjaarwinst. Tijdens een in het jaarverslag 2004 reeds aangekondigde, in het najaar te houden bijzondere vergadering van aandeelhouders, welke zal plaatsvinden om de statuten in overeenstemming te brengen met de gewijzigde structuurregeling en de Nederlandse Corporate Governance Code, zal de algemene vergadering worden verzocht te besluiten tot uitkering van voormeld interim dividend in contanten.

IFRS
Met ingang van 1 januari 2005 rapporteert Binck N.V. haar cijfers volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Alle cijfers in dit persbericht, met inbegrip van vergelijkende cijfers over 2004, zijn opgesteld conform IFRS grondslagen.

IFRS resulteert in een neerwaartse aanpassing van het vermogen op 31 december 2004 van 148.000 op basis van de aanpassing van de waarde van de handels- en beleggingsportefeuille. Daarnaast resulteert dit in een beperkte aanpassing van het resultaat over het eerste halfjaar 2004 ter hoogte van 71.000 uit hoofde van de uitgifte van personeelsopties.

Retail
De business unit Retail, die opereert onder de naam BinckBank, maakt 2/3 deel uit van het totale resultaat. Het strategisch concept van de business unit Retail ­ uitmuntende klantenservice, kwalitatief hoogstaande dienstverlening en lage kosten ­ heeft een forse groei van de resultaten tot gevolg. De omvang en flexibiliteit van de organisatie maakt het bovendien mogelijk om snel en adequaat op marktontwikkelingen in te spelen. Dit blijkt onder andere uit het passende antwoord van Binck op de in het eerste halfjaar verder toegenomen concurrentie door middel van een uitbreiding van het productaanbod en innovatie van bestaande producten.

Zo introduceerde Binck in het eerste kwartaal, naast haar kernproduct BinckActive, twee nieuwe producten voor enerzijds de belegger die geen behoefte heeft aan uitgebreide beleggingsinformatie (BinckLite) en anderzijds de hyperactieve belegger (BinckTrader). Binck heeft hierdoor haar positie als toonaangevende partij en goedkoopste online beleggersbank verder weten te bevestigen. Pagina 2 van 2

Het nettoresultaat van de business unit Retail steeg naar 4,4 miljoen tegenover
1,6 miljoen over het eerste halfjaar 2004. Het aantal particuliere klanten groeide explosief van 15.746 ultimo juni 2004 naar 26.697 klanten per 30 juni 2005. De totale baten stegen naar 12,0 miljoen ten opzichte van 7,2 miljoen over het eerste halfjaar 2004.

Door de hoge automatiseringsgraad van de onderneming stegen de kosten binnen de business unit Retail slechts beperkt met 18,8% naar 5,7 miljoen ten opzichte van 4,8 miljoen over het eerste halfjaar 2004. De rentemarge over het eerste halfjaar 2005 bedroeg 2,5 miljoen ten opzichte van 1,1 miljoen over het eerste halfjaar 2004. Het door klanten aan ons toevertrouwde vermogen overschreed in het eerste halfjaar 2005 voor het eerst een mijlpaal met 1,1 miljard (eerste halfjaar 2004 550 miljoen).

Wholesale
Het resultaat van de business unit Wholesale stond in het eerste halfjaar van 2005 verder onder druk. De derivatendesk heeft te maken met toenemende concurrentie vanuit het buitenland, hetgeen een verdere neerwaartse druk op volumes, tarieven en marges tot gevolg had. Voor de aandelen bemiddelingsactiviteiten ­ waarmee aan het begin van dit jaar een aanvang is gemaakt - blijven de resultaten achter bij de verwachtingen.

Bij vergelijking van het halfjaar resultaat moet in aanmerking worden genomen dat de bijdrage van de wholesale activiteiten van AOT Australia Pty Ltd. ter grootte van 0,2 miljoen nog is inbegrepen in het 1e halfjaar 2004.

Bovengenoemde ontwikkelingen hebben voor de business unit Wholesale geleid tot een verlies van 0,1 miljoen over het eerste halfjaar 2005 ten opzichte van een winst van 0,4 miljoen in het eerste halfjaar 2004 (inclusief AOT Australia Pty Ltd.). De provisiebaten daalden in het eerste halfjaar 2005 naar 0,9 miljoen (eerste halfjaar 2004: 2,8 miljoen).

Trading
De business unit Trading heeft over het eerste halfjaar van 2005 een zeer positief resultaat gerealiseerd. Alle onderdelen die overgebleven zijn na de reorganisatie in 2004 hebben bijgedragen aan de positieve resultaten. Deze onderdelen droegen ook in het tweede halfjaar 2004 al positief bij aan het resultaat.

Met een beheersbaar en acceptabel risicoprofiel en op basis van weloverwogen handelsstrategieën en gunstige beursomstandigheden, realiseerde de business unit Trading een positief resultaat van 2,2 miljoen tegenover een verlies van 1,2 miljoen in het eerste halfjaar van 2004. Het totaal resultaat in 2004 werd toen sterk beïnvloed door het negatieve resultaat van inmiddels beëindigde onrendabele onderdelen.

Door een aantal maatregelen binnen de business unit Trading zijn de operationele kosten beduidend teruggebracht. Bij het bepalen van de voorziening voor personeelsbonussen, is mede rekening gehouden met de goede resultaten die in het eerste halfjaar zijn behaald.
Pagina 3 van 3

Vooruitzichten
De positieve ontwikkelingen in het eerste halfjaar zijn mede gesteund door een gunstig klimaat op de internationale effectenbeurzen. Onder voorwaarde dat deze gunstige omstandigheden aanhouden, verwacht de onderneming ook in het tweede halfjaar de positieve ontwikkelingen te kunnen vasthouden. De sterke propositie van de business unit Retail, de vergaande automatisering van de onderneming en een beheerste kostenontwikkeling zullen in sterke mate bijdragen aan de positieve ontwikkeling van de resultaten voor de rest van het jaar.

Informatie over Binck N.V.

Binck levert diensten op het gebied van effecten en derivaten aan verschillende soorten beleggers. De activiteiten vinden plaats binnen drie business units, te weten `Retail', `Wholesale' en `Trading'.

Binnen de business unit Retail treedt BinckBank op als internetbroker voor particuliere beleggers. Daarnaast richt BinckBank zich op externe zelfstandige vermogensbeheerders en commissionairs, met bancaire dienstverlening en uitvoering van effectenorders.

De business unit Wholesale bemiddelt in effecten- en derivatentransacties ten behoeve van binnen- en buitenlandse institutionele beleggers en effectenhuizen.

De business unit Trading bestaat uit een tweetal dochtermaatschappijen in binnen en buitenland. Binnen deze werkmaatschappijen vindt handel voor eigen rekening plaats in aandelen, obligaties en derivaten.

Binck N.V. heeft een beursnotering aan Euronext Amsterdam

Voor nadere informatie:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 ­ 531 71114
jvanstaveren@binck.nl

Binck N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Bijlage I : Geconsolideerde balans
Bijlage II : Verdeling resultaten naar business unit Pagina 4 van 4

Bijlage I

Geconsolideerde balans

Pagina 5 van 5

Bijlage II

Verdeling resultaten naar business unit (x 1.000)

Pagina 6 van 6


---- --