Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 4 augustus

* MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Schiedam hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige man uit Maassluis aangehouden voor vernielingen.
Omstreeks twee uur meldde een getuige dat iemand op het spoor nabij station Schiedam-Nieuwland zou lopen en daar diverse vernielingen zou plegen. Politiemensen kwamen ter plaatse en zagen dat er twee ruiten waren vernield en dat er een krantenbak in brand was gestoken. Een onderzoek werd ingesteld, waarop de verdachte even verderop op het spoor werd aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Daar bleek dat hij in het bezit was van harddrugs.


* MAN GEWOND NA MISHANDELING; VERDACHTE AANGEHOUDEN

HOOGVLIET- Woensdag aan het begin van de avond kregen twee Rotterdammers ruzie met elkaar in de Desdemonastraat. Een 52-jarige man werd hierbij in zijn gezicht geslagen met een kapot flesje en liep hierdoor snijwonden op in het gelaat. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon op basis van het opgegeven signalement even later een 54-jarige verdachte aanhouden.
Personeel van de GGD bracht het slachtoffer over naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, waar hij enkele hechtingen kreeg. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGEN EX-VROUW
ROZENBURG - Een 30-jarige man uit Rozenburg is woensdagavond aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw had bedreigd. Omstreeks half tien gingen politiemensen na een melding over bedreiging naar de woning aan het Zuidererf. Ter plaatse bleek dat de man zijn 27-jarige ex-vrouw had bedreigd met een mes. Zij raakte hierbij niet gewond. De Rozenburger is ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


* MAN IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
ROZENBURG - Een 36-jarige man uit Rotterdam is donderdagochtend aangehouden verdacht van autodiefstal.
Omstreeks kwart voor vier zagen surveillerende politiemensen een auto over het trottoir rijden vanaf de Ruygeplaat naar de Langeplaat. Er werd een achtervolging ingesteld, waarbij de auto zich vast reed. De inzittenden vluchtten de tuinen in bij de laagbouw aan de Langeplaat. Eén van hen kon door de politiemensen worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De auto bleek dezelfde nacht in Rotterdam gestolen te zijn. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN EN ONTMANTELD

ROTTERDAM - Woensdag zijn er in de regio Rotterdam-Rijnmond drie hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. Woensdagochtend werd op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning aan de Strevelsweg. Hier werd een hennepkwekerij van 800 planten aangetroffen. Ook werd de stroom illegaal afgetapt. In een woning aan de Hooidrift trof de brandweer bij het blussen van een brand eveneens een hennepkwekerij aan. Hierbij ging het om 250 planten. De brand is vermoedelijk ontstaan in de elektriciteitsvoorziening van de kwekerij. In een woning aan de Stationssingel werd op grond van de Opiumwet eveneens een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Hier ging het om 200 planten. Alle hennepkwekerijen zijn ontmanteld, naar de verdachten wordt een onderzoek ingesteld.