Eddie Jordan treedt op met V10 tijdens Monaco aan de Maas


04.07.2005 / 11:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Amd marketing communicatie

De spraakmakende Formule 1 band V10, met gelegenheidsdrummer Eddie Jordan (voormalig eigenaar van F1-team Jordan) zal 7 augustus a.s. tijdens Monaco aan de Maas in Rotterdam optreden. De band, die ook wel bekend staat als de Paddock-band, zal optreden in Ville de Monaco het VIP-dorp van het autosport evenement Monaco aan de Maas.

De muzikale roots van V10, ontstaan uit Miss World, liggen bij de Grand Prix in Silverstone, Engeland. Wat begon als een bandje met verschillende coureurs, technische staf en teambazen groeide uit tot een fenomeen in de Formule 1. Bekende popsterren traden achter de schermen op in de zogenaamde Paddock-band die voor het grote publiek vrijwel ontoegankelijk was.

Zanger en opgerichter van de band, Jonathan Perkins, werkte met artiesten als Mick Jagger, Bob Geldoff en Little Richard.Door de jaren heen heb ik veel in Rotterdam gespeeld. In de jaren 70 speelde ik met mijn punkband Stadium Dogs en in de jaren 80 met de band Original Mirrors. Als Wild Mondo in de band Spiritual Cowboys van Dave Stewart bezocht ik Rotterdam in de jaren 90. Eddie Jordan, de jongens en ik kijken er naar uit om Rock and Roll city Rotterdam weer te bezoeken!

Ook Eddie Jordan heeft goede herinneringen aan Rotterdam. Als mede-organisator van de Formule 1-demo in London ziet hij er naar uit dit evenement in Rotterdam bij te wonen.Vorig jaar Londen was een groot succes! Ik ben er van overtuigd dat in Rotterdam dit ook gaat lukken. Mijn laatste bezoek aan Rotterdam weet ik nog goed, dit was voor Bruce Springsteen als verrassing voor mijn vrouw, die nu een enorme fan is van Bruce.

Het is voor het eerst dat de band in deze formatie in Nederland zal optreden. De band heeft een breed Bowie repertoire en heeft onlangs het album V10 EP uitgebracht.

15)www.V10jordan.com.