Gemeente Deventer

Week 27, 8 juli 2005

VERKEERSMAATREGELEN BOEKENMARKT

In Deventer heeft op zondag 7 augustus langs de IJssel en in de historische binnenstad de zeventiende editie van de grootste boekenmarkt van Europa plaats. Als aanvulling op het aanbod van koopwaar is er straattheater, muziek en zijn exposities aan het evenement toegevoegd.

De circa 875 kramen van de boekenmarkt worden opgesteld op de Welle, Zandpoort, Brink, Polstraat, Melksterstraat, Onder de Linden, Kapjeswelle, Vispoort, Van Twickelostraat, Grote Kerkhof, Grote Poot, Nieuwe Markt en Hofstraat. Als gevolg hiervan zijn deze wegen op zaterdag 6 augustus van 17 uur tot 7 augustus, circa 21 uur voor het verkeer gesloten.

Bovendien zijn als gevolg van deze afsluiting de volgende wegen eveneens niet meer voor het verkeer bereikbaar: Boterstraat, Assenstraat, Vleeshouwerstraat, Menstraat, Rijkmanstraat, Achter de Muren Zandpoort, Bursestraat, Burseplein, Polstraat, Achter de Muren Duimpoort, Waterstraat, Kleine en Grote Poot, Hofstraat, IJsselstraat, Achter de Muren Vispoort, Parkweg, Noordenbergstraat en Graaf van Burenstraat.

Het evenemententerrein is tijdens het opbouwen en afbreken van de marktkramen op 6 augustus van 17 uur tot 7 augustus omstreeks 21 uur voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten. Uit oogpunt van veiligheid markeren schragen en verkeersborden de afsluitingen.

Parkeerverboden

Op de Nieuwe Markt, de Hofstraat en het Grote Kerkhof geldt een parkeerverbod van 6 augustus om 15 uur tot 7 augustus om circa 21 uur.

Bovendien is vanaf 6 augustus vanaf 17 uur tot 7 augustus circa 21 uur een parkeerverbod van kracht op de Zandpoort, Vispoort, Brink (vanaf de Rijkmanstraat tot aan de Welle en vanaf de Kleine Overstraat tot aan de Polstraat), Melksterstraat, Polstraat, parkeerterreinen Sluisstraat en Boreelkazerne (gereserveerd voor standplaatshouders van de boekenmarkt), Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle, Van Twickelostraat en Pikeursbaan (rechterzijde vanaf Keizerstraat tot Geert Grootestraat).
Het parkeerverbod geldt ook voor vergunninghouders. Vergunninghouders die in het bezit zijn van een belanghebbendenparkeerkaart en binnen het afgesloten gebied wonen, kunnen in de aangrenzende sectoren parkeren.

De parkeerplaatsen aan de Sluisstraat, de Van Twickelostraat, Verzetslaan en de parkeergarage Noordenbergpoort zijn gereserveerd voor voertuigen van de standplaatshouders van de boekenmarkt. Parkeren op deze parkeerterreinen is alleen toegestaan voor voertuigen voorzien van een deelnemersbewijs.

Invalidenparkeerplaatsen

Als alternatief voor het wegvallen van een aantal invalidenparkeerplaatsen binnen het evenemententerrein worden tijdelijk zes invalidenparkeerplaatsen ingesteld op het Pothoofd ter hoogte van de Wilhelminabrug.

Transferium

Voor bezoekers die vanaf de A1 komen is er op 7 augustus van 7 tot 18.30 uur op het bedrijventerrein Bergweide een transferium ingesteld waarbij bezoekers hun voertuig tegen betaling kunnen parkeren. Vanaf deze locatie wordt een busdienst onderhouden naar de boekenmarkt v.v. Aan de Pikeursbaan ter hoogte van de Keizerstraat komt eveneens een halteplaats.
De parkeerfaciliteiten zijn bereikbaar vanaf de A1 bij de verkeerslichten tegenover het benzine tankstation direct rechts achter de Poort van Deventer. Vanaf deze parkeerlocatie is busvervoer ingesteld naar de boekenmarkt v.v.

Parkeren Centrum

Verder is in het centrum de parkeergarage Sijzenbaanplein van 9 tot 18 uur geopend en zijn de parkeerlocaties Beestenmarkt, parkeergarage Leeuwenbrug, Verzetslaan en het P&R-terrein aan de Handelskade eveneens voor bezoekers van de boekenmarkt beschikbaar. Bezoekers worden via verwijsborden doorverwezen naar de bestaande parkeerlocaties.

Voor het stallen van fietsen zijn de bewaakte fietsenstallingen Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein geopend.

Publicatiedatum: 26-7-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 26 juli 2005