RTL Group

'RTL autosport' pakt uit met voltallig A1 GP-team Lammers en verslag 'Monaco aan de Maas'
Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en teambaas Jan Lammers exclusief te gast

Zondag 7 augustus pakt RTL Autosport uit met een impressie van het Monaco aan de Maas-evenement, op maandag 8 augustus gevolgd door een opmerkelijke uitzending waarbij, exclusief voor RTL 5, het voltallige A1 Grand Prix team van Jan Lammers aanwezig is.

De afgelopen week was er groot nieuws in de Nederlandse racerij: Jos Verstappen gaat weer rijden. In de gloednieuwe A1 Grand Prix raceklasse wordt de voormalig Formule 1-coureur in het team van teambaas Jan Lammers de eerste rijder. Reservecoureur voor team Lammers is Jeroen Bleekemolen. Vanaf september tot en met begin april staan er twaalf races van de A1 Grand Prix op de agenda, verdeeld over de verschillende continenten. Het voltallige Nederlandse A1 Grand Prix-team komt maandag 8 augustus exclusief voor RTL Autosport naar Hilversum om de kijker bij te praten. RTL Autosport was afgelopen week ook op Silverstone, waar de eerste officiële A1 Grand Prix-test plaatsvond. Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen reden daar de eerste meters in de oranje Lola Zytek en verslaggever Rick Winkelman was getuige van deze gebeurtenis. Verder was de karavaan van de Porsche GT3 Cup Challenge onlangs zeer actief op het Belgische Spa Francorchamps. Naast een verslag van de race, vertelt de winnaar op maandag 8 augustus in de studio uitgebreid over hoe hij deze race heeft ervaren.

Op zondag 7 augustus brengt RTL Autosport een impressie van het Monaco aan de Maas-event, een demonstratie en parade van internationale raceauto's en coureurs uit de hoogst denkbare raceklassen in hartje Rotterdam. Jan Lammers is hier natuurlijk bij en speciaal voor de gelegenheid neemt hij de Dome-Judd en de Spyker van de 24 uur van Le Mans mee. Hoogtepunt van de happening is de Formule 1-demonstratie van Christijan Albers, waarbij ook teamgenoot Robert Doornbos in actie komt in een tot de verbeelding sprekende Minardi. Tevens stuurt Ho-Pin Tung in de Williams BMW F1 en is er een show van het Classic Team Lotus, met onder meer de bolides van Formule 1-legendes Jim Clark, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti en Nelson Piquet. Naast dit alles is er een Dakar-parade met de wagens van de thrill seekers uit de vermaarde woestijnrally van 2005 én 2006.

Uitzending RTL Autosport: Monaco aan de Maas: RTL 5, zondag 7 augustus, tussen 19.00 en 19.30 uur. Uitzending RTL Autosport met team Lammers: RTL 5, maandag 8 augustus, tussen 22.00 en 23.00 uur.
---

---
Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP