Nederlandse Spoorwegen 2 augustus 2005

Met de trein naar de Boekenmarkt in Deventer

Tijd voor lezen-tasje, korting voor treinreizigers op boek `Deventer' NS zet op zondag 7 augustus 2005 extra lange treinen in voor bezoekers van de Boekenmarkt in Deventer. De `Grootste Boekenmarkt van Europa' telt dit jaar maar liefst 879 kramen langs de IJsselkade en is uitstekend bereikbaar per trein. Het station van Deventer ligt op slechts vijf minuten lopen van het begin van de Boekenmarkt.

Tijd voor lezen
Reizen per trein en lezen horen bij elkaar. NS sponsort daarom het Nederlandse Boek onder de noemer `Tijd voor lezen'. Speciaal voor de Deventer Boekenmarkt heeft NS 25.000 Tijd voor lezen- tasjes laten maken. Alle standhouders gebruiken deze tasjes om de gekochte boeken in mee te geven. Dat maakt het meedragen van de bemachtigde boekwerken een stuk gemakkelijker.

Speciale korting voor treinreizigers
Treinreizigers krijgen op vertoon van hun treinkaartje, geldig op 7 augustus 2005, vijf euro korting op het speciale boek dat is uitgegeven over Deventer. Dit boek geeft een actueel beeld over de stad en haar omgeving. Een aantal foto's uit het boek, gemaakt door fotograaf Gerard Dubois, wordt tijdens de Boekenmarkt op groot formaat getoond als openluchtexpositie. Het boek `Deventer' is tijdens de Boekenmarkt te koop op de Brink in de Deventer binnenstad.

Korting tijdens Sail met NS Zomertoer
Op station Deventer is `s ochtends een promotieteam van NS aanwezig dat aandacht besteedt aan NS Zomertoer. De medewerkers delen een speciale folder uit met leuke kortingen tijdens Sail Amsterdam 2005. Met NS Zomertoer kunnen twee personen twee dagen reizen met de trein binnen een periode van zeven aaneengesloten dagen voor maar 59,-.

VVV in Stationshal
In de hal van station Deventer staat van 07.30 uur tot 14.00 uur een VVV-stand. Hier kunt u terecht voor informatie over de Boekenmarkt en over Tijd voor lezen.

Werkzaamheden
ProRail werkt tot en met dinsdag 16 augustus aan het spoor tussen Arnhem en Nijmegen. Er rijden hier bussen in plaats van treinen. Bezoekers van de Deventer Boekenmarkt die uit de richting Nijmegen naar Deventer reizen moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de extra lange treinen naar Deventer op 7 augustus 2005 en de aangepaste treindienst tussen Arnhem en Nijmegen:
· www.ns.nl

· 0900-1475 ( 0,35 p.m.)

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 2 augustus 2005
Pagina 2/2

Voor meer informatie over NS Zomertoer
· www.ns.nl

· www.laatjegaan.nl

Voor meer informatie over Tijd voor lezen
· www.tijdvoorlezen.nl

Noot aan de redactie