Ingezonden persbericht

Persbericht

Expositie Beelden uit Wouw in Tongerlohuys Molenstraat 2 Roosendaal

Heiligen uit de Lambertuskerk herenigd

Jaren moesten ze het zonder elkaar stellen, maar voor de tentoonstelling Beelden uit Wouw in Museum Tongerlohuys zijn ze herenigd: de achttien mannekes van Wouw.

Speciaal voor deze gelegenheid is ook het achttiende beeld, Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury, uit het museum voor Religieuze Kunst in Uden naar Roosendaal gekomen. Tot 22 augustus kunt u foto's van Willem Laros en een aantal beelden in het Museum bekijken.

Willem Laros fotografeerde de kunstschatten uit de inmiddels afgebroken abdijkerk van de Sint Bernardusabdij aan de Schelde te Hemiksem. Deze kerk viel eind achttiende eeuw ten prooi aan de revolutionairen. De kunstschatten kregen nieuwe plaatsen in de Lambertuskerk te Wouw, de Laurentiuskerk te Oud-Gastel, het Sint Bernardusklooster te Bornem, de Sint Andrieskerk en de OLV kathedraal te Antwerpen.

Op de expositie kunt u onder meer foto's bekijken van de deugden Geloof en Naastenliefde voor een biechtstoel te Wouw, het hoof d van Sint Martinus van Finajosa te Wouw, de open biechtstoelen in de kathedraal van Antwerpen en het zilveren beeldje Bernardus uit de Bernardusabdij te Bornem.

Daarnaast is er een aantal eikenhouten beelden te zien van Spes (De Hoop), Temperantia (Matigheid) en van de Heilige Benedictus van Nurcia. Deze zijn afkomstig van de Lambertuskerk in Wouw en in bruikleen gegeven door de Parochie O.L. Vrouw in het Woud.

Uit het museum voor Religieuze Kunst in Uden komt het beeld Thomas Becket uit 1690.

De tentoonstelling is een initiatief van Museum Tongerlohuys, Gemeentearchief Roosendaal en concertzaal In den Wouwdfluit. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur en is gevestigd in de Molenstraat 2 te Roosendaal. In de maanden juli en augustus heeft u op zaterdag gratis toegang.

Op zondag 7 augustus vindt een speciale middag plaats rond de Beelden uit Wouw. Tussen 15.00 en 17.00 uur geven historicus Joss Hostaken, kunsthistorica Janine Verster, fotograaf Willem Laros en auteur Jan Cartens een korte toelichting op de beelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum op het telefoonnummer

0165 536916.

Jan en Loes Walraven v Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 301839
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl