Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 + 7 augustus 2005


met fiets onderuit

Een 17-jarig meisje is vrijdagmiddag, omstreeks 15.05 uur op de rotonde Zutphensestraat/ Mansardehof met haar fiets onderuit gegaan. Oorzaak was het natte en gladde wegdek en bij haar val kwam ze erg ongelukkig terecht. Ze liep diverse kneuzingen en schrammen op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.


Met nekklachten naar ziekenhuis


Een 51-jarige Apeldoornse is vrijdagmiddag na een aanrijding met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw reed omstreeks 17.25 uur met har auto over de Reigersweg en wilde bij de kruising met de Arnhemseweg deze oprijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 24-jarige plaatsgenoot die met de auto naderde. Na de aanrijding moesten beide auto's weggesleept worden.


Loenen - een ongeluk zit in een klein hoekje


Een 18-jarige jongeman uit Loenen die zonder helm even een testritje op z'n bromfiets wilde maken is vrijdagavond in het ziekenhuis beland toen een automobilist hem over het hoofd zag. De 58-jarige man uit Oude Tonge reed over de Hendrick Berntsweg en wilde bij de kruising met de Jouchum Sprinckmeijerweg recht over steken. Bij de aanrijding die volgde vloog de brommer van de jongen in brand en buurtbewoners blusten het vuur. De jongeman is onder meer met hoofdwonden naar het ziekenhuis vervoerd.


Met fiets tegen vrachtwagen

Een 14-jarige Apeldoornse belandde vrijdagavond in het ziekenhuis nadat zij op de Aselsestraat tegen een vrachtwagen was gereden. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.20 uur. De oorzaak: het meisje had vanwege de regen een paraplu opgedaan en zag de vrachtwagen niet staan. In het ziekenhuis constateerde men dat het meisje een hersenschudding had opgelopen. Ze hoefde niet te worden opgenomen.


Aanhouding door cameratoezicht

Zaterdagochtend even na 04.00 uur zag een agent tijdens het cameratoezicht dat er in de binnenstad gevochten werd. Een jongeman met en blauwe jas werd in elkaar geslagen. Het signalement van twee raddraaiers werd aan de agenten op straat doorgegeven en zij wisten het duo snel te lokaliseren. Een vriend bemoeide zich met de agenten en weigerde weg te gaan. De drie mannen, afkomstig uit Deventer 26,27 en 28 jaar werden aangehouden in ingesloten in een politiecel. Het slachtoffer had zich voor de komst van de agenten uit de voeten gemaakt en heeft dus niets van de aanhouding meegekregen. De politie vraagt betrokkene zich alsnog te melden.


Help m'n auto is gestolen

Een 50-jarige man uit Beekbergen meldde zaterdagochtend vroeg de diefstal van zijn dure auto. Het voertuig had hij in de binnenstad geparkeerd en bij terugkomst trof hij in de buurt wel een auto van hetzelfde merk en ook dezelfde kleur aan, maar niet de zijne aan.
Via via wist hij de eigenaar van de bewuste auto te achterhalen en toen hij naar diens woning ging...stond daar zijn vermiste auto ! De sleutels bleken te passen, de andere autobezitter had inmiddels ook gemerkt dat hij een andere auto had meegenomen en men heeft snel van auto gewisseld.


Peuter doet auto op slot

De brandweer moest er aan te pas komen om de auto van een 33-jarige Apeldoornse open te maken. De vrouw had zaterdagmiddag haar auto even op de Regentesselaan geparkeerd om snel iets uit en winkel af te halen. Haar peuter bleef in de auto en de sleutels liet ze in het contactslot zitten. De kleine dacht natuurlijk " als ze er maar niet met de auto vandoor gaan" en deed de knopjes naar beneden. Toen de vrouw terug kwam stond de vrouw voor een afgesloten auto. Door de consternatie kreeg het kind de auto niet meer open en de opgeroe-pen brandweer zorgde voor de redding.


Beekbergen - bekeurd met quad

Een 16-jarige jongen uit Beekbergen is zaterdagmiddag bekeurd omdat hij met een quad in het bos van Engelanderholt aan het crossen was. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben en had de quad geen kenteken.


Aanhouding voor vernieling

Op aanwijzingen van uitgaanspubliek heeft de politie zondagochtend omstreeks 01.20 uur op de Hofstraat een 32-jarige Apeldoorner aangehouden. De man had een spiegel van een auto getrapt. Aangezien hij duidelijk te diep in het glaasje had gekeken is hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten



---- --