Politie Groningen

Persberichten zondag 7 augustus 2005

provincie Groningen, 07-08-2005 -

Groningen: politie vindt harddrugs in woning
De politie heeft na een anonieme tip een inval verricht in een woning aan de Steentilstraat. In een kamer van de studentenwoning trof de politie ongeveer 2,5 gram cocaïne aan. De harddrugs werden inbeslaggenomen. De bewoner van de kamer bleek niet aanwezig te zijn. Hij zal worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: snorfietser licht gewond bij verkeersongeval Een 36-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend op het Gedempte Zuiderdiep gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 43-jarige man uit Waddinxveen wilde met zijn auto op de weg keren en reed daarom achteruit. Hierbij liet de Zuid-Hollander de Stadjer op zijn snorfiets niet voorgaan. De 36-jarige kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Zowel de snorfiets als de auto liepen lichte schade op.

Groningen: vrouw gewond na
Een 59-jarige vrouw uit Grootegast is zaterdagmiddag bij de parkeergarage aan de Ossenmarkt gewond geraakt na een val. De vrouw was over een randje gestruikeld en kwam vervolgens verkeerd terecht. Het slachtoffer werd met arm- of schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: geen overtredingen bij snelheidscontrole Olgerweg Bij een snelheidscontrole op de Olgerweg heeft de politie zaterdagmiddag geen overtredingen geconstateerd. De politie controleerde naar aanleiding van klachten van omwonenden. Op verschillende plekken op de Olgerweg werd de snelheid gemeten van 75 passerende automobilisten. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: politie houdt met hulp getuigen autokraker aan De politie heeft zaterdagmiddag in de Violenstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie reageerde op een melding dat getuigen achter een autokraker aanzaten. De getuigen waren de verdachte kwijtgeraakt, maar konden wel een signalement opgeven. Even later zag de politie in het Noorderplantsoen een man rijden, die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten wilden de verdachte aanspreken, maar ging deze er vandoor. Bij een restaurant in het plantsoen wist de man te ontkomen. Wel gooide de autokraker een plastic tas weg. Uiteindelijk wist de politie met behulp van een getuige de autokraker in te rekenen. Bij de fouillering werd een lifehammer aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten. Uit onderzoek bleek dat in de Hardewikerstraat in een personenauto was ingebroken door een portierruit te forceren. Uit de auto werd een tasje met daarin onder meer een portemonnee en twee mobiele telefoons weggenomen. In de weggegooide plastic tas trof de politie het tasje aan. De politie constateerde dat de twee mobiele telefoons niet meer in het tasje zaten. De verdachte verklaarde dat hij beide telefoons inmiddels naar zijn woning had gebracht. De politie trof bij een onderzoek in de man zijn woning beide toestellen aan. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: blaffende hond leidt tot vernieling ruit
De politie heeft zaterdagavond in de Padangstraat een 69-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat de Stadjer zich al een tijdje ergerde aan de overlast van een blaffende hond vanuit een woning aan de Eerste Hunzestraat. De verdachte werd zo kwaad dat hij een ruit van de voordeur van de woning met een hard voorwerp vernielde. De verdachte reed na zijn daad weg op zijn scooter. Toen de agenten bezig waren met de afdichting van de woning kwam de Stadjer op zijn scooter voorbijrijden. De getuige wees de scooterrijder aan als degene die de ruit had vernield. Hij kon enige tijd later in een horecagelegenheid in de Padangstraat worden ingerekend. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Vermoedelijk zijn de bewoners op vakantie en is voor de hond een oppasser geregeld. De politie probeert met de verzorger van de hond een oplossing te vinden voor de overlast. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw onder invloed
De politie heeft zaterdagavond op het Bernouilleplein een 35-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Hoogezandster werd rijdend in haar auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de vrouw te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,7 promille alcohol in haar bloed had. Ook bleek dat de vrouw haar rijbewijs ongeldig was verklaard. In overleg met justitie werd besloten dat haar auto werd inbeslaggenomen. Na verhoor mocht de 35-jarige het politiebureau verlaten. Zij kreeg een rijverbod voor 8 uren opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer voor mishandeling portier aangehouden De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer werd door de portier niet tot een horecagelegenheid toegelaten, omdat hij zich agressief had gedragen. De man was het met deze beslissing niet eens en wilde met een vriend toch naar binnen. De portier wilde dit beletten, maar kreeg pardoes een vuistslag tegen het gezicht. De verdachte werd meegenomen haar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dieven uithangbord ingerekend
In een woning aan de Tweede Willemstraat heeft de politie zaterdagnacht twee bewoners van 19 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat het duo van een pand aan de Hereweg een uithangbord, met daarop afgebeeld een biermerk, hadden gedemonteerd en hiermee wegliepen. De getuige had de jongens vervolgens de woning in de Tweede Willemstraat zien binnengaan. De jongens wilden de agenten niet binnenlaten in hun woning. Met behulp van een machtiging werden de dienders wel in de woning toegelaten. De politie nam niet alleen het weggenomen uithangbord in beslag. Ook enkele verkeersborden werden in de woning aangetroffen. Verder zagen de agenten in de vensterbank een lichtbank van een reisbureau staan. Uit onderzoek bleek dat dit reclamebord medio april vanaf de Hereweg was weggenomen. Eén van de 19-jarigen verklaarde tijdens het verhoor verantwoordelijk te zijn voor de diefstallen van de verkeersborden en het reclamebord. Het tweetal mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor diefstal en heling
De politie heeft zaterdagnacht op de Noorderhaven een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal of heling van de fiets. Agenten zagen de Stadjer rijden op een fiets. De man voldeed aan het opgegeven signalement van een fietsdiefstal in de Pijpstraat, die eerder in de nacht was gepleegd. De dienders constateerden dat het slot van de fiets was geforceerd. Bij de fouillering troffen de agenten twee messen en enkele breekwerktuigen aan. Alle goederen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten, omdat hij nog een gevangenisstraf van 30 dagen tegoed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: scooterrijder onder invloed
De politie heeft zaterdagavond op het Oldambtplein een 68-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschotener werd op het plein gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van vier uren opgelegd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: man zwaar gewond na vernieling
De politie heeft zaterdagavond op de Vrederustlaan een 34-jarige man uit Veendam aangehouden voor vernieling, huisvredebreuk en bedreiging. De Veendammer wordt ervan verdacht dat hij met een hard voorwerp een ruit van een deur heeft vernield en vervolgens de woning is binnengedrongen. In de woning zou de verdachte ook twee jonge vrouwen hebben bedreigd. De Veendammer werd in de achtertuin van de naastgelegen woning aangetroffen. De verdachte bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een hamer. De verdachte werd aangehouden en de hamer inbeslaggenomen. Hij bleek zijn enkel te hebben gebroken na een sprong van een balkon. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook rugletsel bij de 34-jarige geconstateerd. De man moest in verband met zijn zware verwondingen opgenomen worden in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.