Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht 07-08-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Straatroof

VEENENDAAL Vrijdagavond vond op de Markt een beroving plaats waarbij zowel het slachtoffer als de dader gewond raakten.

Een 23-jarige man uit Veenendaal stond omstreeks 23.30 uur met zijn mobiele telefoon te bellen ter hoogte van de Markt. Plotseling werd door een tot nu toe onbekende jongen de telefoon uit de handen van het slachtoffer gegrist. Toch wist de man zijn GSM vast te houden en ontstond een handgemeen tussen het slachtoffer en de dader. Hierbij beet de dader de man in zijn hand. Het slachtoffer zag kans de dader meerdere malen in het gezicht te slaan en kon zijn mobiel vasthouden.

Omdat het slachtoffer kans heeft gezien de dader flink te raken kan het zijn dat hierdoor letsel is ontstaan. Het signalement van de verdachte luidt: man, getinte huidskleur, tussen de 15 20 jaar oud, smal postuur en kort zwart krulletjes haar.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Veenendaal, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

LEERSUM Vrijdagmiddag vond op de Rijksstraatweg een aanrijding met drie voertuigen plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Een 52-jarige man uit s Gravenzande stond omstreeks 15.10 uur voor het rode verkeerslicht ter hoogte van de kruising Rijksstraatweg met de Holflaan te wachten. Plotseling werd hij vanachteren aangereden door een 43-jarige man uit Utrecht die op zijn beurt vanachter was aangereden door een 18-jarige bestuurder uit Amerongen.

Door de aanrijding liep de 43-jarige man en zijn passagier (gegevens onbekend) letsel op aan nek en rug. Zij werden naar het UMC in Utrecht overgebracht. Alle autos moesten worden weggetakeld.

Bestuurder onder invloed

RHENEN In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij te veel gedronken had en toch haar auto bestuurde.

Op de Nieuwe Veenedaalseweg kreeg een 22-jarige vrouw uit Kesteren omstreeks 02.15 uur een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 470 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de vrouw naar huis gestuurd.