Politie Limburg-Zuid
Persberichten van zondag 7 augustus 2005.

Valkenburg a/d Geul, dodelijk verkeersongeval
Zaterdagavond 6 augustus '05 omstreeks 22.45 uur is een 29-jarige automobilist uit Maastricht dodelijk verongelukt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Broekhem in Valkenburg a/d Geul.
De man reed volgens getuigen met hoge snelheid vanuit Valkenburg in de richting van Houthem en verloor daardoor in een flauwe bocht, vlak voor een daar gelegen rotonde vermoedelijk de macht over het stuur van zijn auto en botste tegen een ANWB-bewegwijzeringspaal. Hierbij liep de man ernstige inwendige verwondingen op waaraan hij korte tijd later overleed. Reanimatie door vrij snel ter plekke aanwezige politieagenten mocht helaas niet meer baten.

Zuid-Limburg, regio overspoeld met telefoontjes oplichtersbende
De Politie Limburg Zuid heeft afgelopen weekend tientallen telefoontjes gekregen van mensen uit de hele regio die telefonisch benaderd zijn door een Engels sprekende vrouw met de mededeling dat ze een reis naar de Caribische Eilanden hadden gewonnen. Om de reis ook daadwerkelijk te krijgen moesten de benaderde personen hun creditcardnummer intoetsen. De meeste mensen vertrouwden dit niet en gingen niet op de aanbieding in. Van de circa 150 meldingen die zaterdag bij de regiopolitie Limburg Zuid zijn binnengekomen bleek dat tenminste acht mensen hun gegevens hadden verstrekt. Van hun rekening werd binnen een half uur ongeveer 800 Euro afgeschreven en overgeboekt naar een adres in Orlando (Florida, USA) Deze personen werden allen verwezen naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Ook elders in Nederland vindt deze manier van oplichting op grote schaal plaats.

Beek, bromfietser breekt been bij aanrijding
Een 23-jarige man uit Margraten is vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Australielaan in de buurt van Maastricht-Aachen Airport. De man reed op zijn brommer en werd omver gereden door een personenauto die werd bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Doenrade. Hierbij brak hij een been. De bromfietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Buchten, woning gesloopt naar brand door hennepplantage
Een defect in een illegale hennepplantage is waarschijnlijk de oorzaak van een uitslaande brand zaterdagochtend in een woning aan de Ankerweg in Buchten. De brand brak kort na 01.00 uur uit en richtte zoveel schade aan dat het pand in de loop van zaterdag op last van bouw- en woningtoezicht van de gemeente werd gesloopt. De 48-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Cadier en Keer, hennepplantage op zolder in brand
Vrijdagavond rukte de brandweer uit naar de Kerkstraat in Cadier en Keer voor een binnenbrand. Ter plekke bleek dat de brand op de zolder was ontstaan, vermoedelijk door oververhitting van een illegale hennepplantage. De vrijwillige brandweer van Margraten had het vuur snel onder controle waardoor de schade beperkt bleef. In de loop van zaterdag meldde de 35-jarige eigenaar van de plantage zich bij de politie. Hij legde een verklaring af. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Maastricht, dealadres opgerold
De politie heeft afgelopen weekend een einde gemaakt aan de dealactiviteiten vanuit een woning aan het Koningsplein in Maastricht. Daarbij werd de 29-jarige uit Tanger (Marokko) afkomstige bewoner van het pand aangehouden. Bij een huiszoeking trof de politie een paar ons harddrugs en twee vuurwapens aan. Het dealadres was vooral bekend bij kopers van verdovende middelen uit Frankrijk en België. Zij zorgden voor veel overlast voor de omwonenden.

Landgraaf; aanrijding na aanval met stroomstootwapen

Een 25-jarige Maastrichtenaar kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven toen een mede-inzittende van zijn auto hem tijdens een rit een stroomstootwapen in zijn nek zette. Door de stroomstoot raakte de Maastrichtenaar de macht over het stuur kwijt en reed tegen een lichtmast op de Frans Erenslaan in Landgraaf.
Een politieman welke langs de plaats van het ongeval reed hield de man met het stroomstootwapen aan, het betrof een 31-jarige man uit Duitsland zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is in verzekering gesteld. Waarom de man tot zijn daad is gekomen is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Landgraaf; Hardleerse man twee keer op een dag aangehouden wegens belediging

Een 22-jarige Kerkradenaar werd afgelopen vrijdag twee keer aangehouden wegens het beledigen van een politieman. Op vrijdagochtend kreeg de man tijdens een verkeerscontrole een proces-verbaal. Tijdens het uitschrijven van dit proces-verbaal beledigde hij de politieman. De man werd daarop aangehouden en werd na verhoor heengezonden. Op vrijdagavond kwam diezelfde man, in het bijzijn van zijn vader, naar het politiebureau. De vader wilde graag weten wat er die ochtend precies aan de hand was geweest. Toen de politieman de vader exact vertelde wat er gebeurd was beledigde zijn zoon de politieman opnieuw. Wederom werd de Kerkradenaar aangehouden. Met een tweede proces-verbaal wegens belediging op zak werd de man heengezonden.

Heerlen; Politie houdt mannen aan wegens het verlaten van een ongevalsplaats

Een 20-jarige en een 37-jarige inwoner van Heerlen werden zaterdagmorgen aangehouden nadat ze na een aanrijding tegen een lichtmast op de Kerkraderweg in Heerlen waren doorgereden.
De 20-jarige man bestuurde de auto ten tijde van de aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse wees uit dat hij 1,7 o/oo alcohol in zijn bloed had, hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

Na de aanrijding nam de 37-jarige inwoner van Heerlen het stuur over en reed verder. Ook hij was onder de invloed van alcohol. Een ademanalyse wees uit dat de man 1 o/oo alcohol in zijn bloed had.
Na een verhoor en na het opmaken van een proces-verbaal werden de mannen in vrijheid gesteld.

Heerlen; man met een kei op zijn hoofd geslagen, politie houdt verdachte aan

Een 40-jarige inwoner van Heerlen is zondagmorgen door de politie aangehouden nadat hij een 22-jarige inwoner van Heerlen op de Pancratiusstraat in Heerlen met een kei op zijn hoofd had geslagen.
Omstanders volgden de dader en probeerden hem aan te houden. De man gedroeg zich zeer agressief. De politie hield de man op de Gasthuisstraat in Heerlen aan. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding.
Waarom de man het slachtoffer geslagen heeft is nog onduidelijk. Het slachtoffer werd met een hoofdwond opgenomen in het Atrium ziekenhuis in Heerlen. Wat zijn toestand is werd niet bekend gemaakt.

De politie stelt een verder onderzoek in.

Afz:
Jack van Kleef
Politie Limburg Zuid
Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620
e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl

---

Politie Limburg-Zuid

---