Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht 07-08-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Drie personen aangehouden met verdovende middelen

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus drie mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk gedeald werd in de omgeving van de Weverstede. Getuigen hadden gezien dat er een klein type voertuig was weggereden. In de auto zouden drie personen zitten. Op weg naar de melding zagen agenten ter hoogte van de Poststede het bewuste voertuig rijden. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed in de richting van de Noordstedeweg.

Ter hoogte van de AC Verhoefweg kon de politie het voertuig aan de kant krijgen en werden de drie inzittenden twee mannen van 20 en een van 22 jaar allen uit Nieuwegein aangehouden. In het voertuig trof de politie een tot nu toe onbekende hoeveelheid softdrugs aan. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Een 27-jarige bestuurder uit Nieuwegein kreeg omstreeks 00.10 uur op de Binnenwal een stopteken. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 255 ug/l uit. De Nieuwegeiner werd met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur naar huis gestuurd.