Rijn & Venen, 13.15 uur

Utrecht 07-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bestuurders onder invloed aangehouden

LOENERSLOOT De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zat.

Een 56-jarige vrouw uit Vinkeveen kreeg omstreeks 03.35 uur op de Provincialeweg N 201 een stopteken. Na een eerste blaasets bleek dat zij teveel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 255 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur werd zij naar huis gestuurd.

MAARSSEN Op de Straatweg heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De politie werd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus door een getuige geattendeerd dat een bestuurder nogal slingerend over de Straatweg reed. Omstreeks 04.40 uur kreeg de 46-jarige bestuurster uit Maarssen een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 845 ug/l uit. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Bedrijfsinbreker aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een bedrijfspand aan de Kennedylaan.

Via de beveiligingsmaatschappij kreeg de politie omstreeks 03.40 uur een melding dat er ingebroken werd bij een bedrijf. Op weg naar de melding zagen agenten ter hoogte van de Daalseweg twee scooters met vermoedelijk vier opzittende zonder verlichting en met zeer hoge snelheid rijden. Op het moment dat de verdachten de politie zagen keerden zij hun scooter en reden weg.

De politie zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging gooide een verdachte een flatscreen en computersysteemkast naar de politieauto. De goederen kwamen op de motorkap van de auto terecht. Uiteindelijk lukte het om een van de scooters klem te rijden. Hierbij vloog de scooter over de kop en wist een van de verdachten nog te vluchten. De tweede verdachte een 18-jarige man uit Utrecht - werd aangehouden. De politie is een onderzoek gestart naar de medeverdachten.

Verkeersongeval met letsel

WILNIS Vrijdagmiddag 5 augustus omstreeks 16015 uur vond op de Pieter Joostenlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.

De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Wilnis, reed met zijn passagier, eveneens een 16-jarige jongen uit Wilnis, over de Pieter Joostenlaan. Ter hoogte van het winkelcentrum sloeg een auto linksaf en zag daarbij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De beide jongens liepen letsel op en zijn voor behandeling overgebracht naar het AMC. De bestuurder van de bromfiets liep een hersenschudding en een gekneusde rib op en zijn passagier enkele schaafwonden. De automobiliste, een 45-jarige vrouw uit Wilnis, vervoerde vier kinderen. Zij hadden allen lichte verwondingen die de GG&GD ter plekke onderzocht en behandelde. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.