1e persbericht van zondag 7 augustus 2005

Eindhoven 07-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na steekpartij

Op het Stationsplein is zondag rond 3.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de Vestdijk een 31-jarige Eindhovenaar hebben neergestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Twee Eindhovense bekenden van het slachtoffer, 27 en 24 jaar, zijn rond 4.30 uur aangehouden in het ziekenhuis waar het slachtoffer naar toe is gebracht. Zij worden verdacht van het vernielen van een ruit van een deur van de eerste hulp. Ook zou een ambulance een lichte deuk hebben opgelopen door een van de verdachten. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven / Waalre: Verdachte van steekpartij aangehouden

In zijn woning in Waalre is zaterdag rond 23.15 uur een 51-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond een woning in de Eindhovense wijk Gestel binnen zijn gedrongen en de 55-jarige bewoner met een mes hebben gestoken. De verdachte zou een raam hebben vernield om in de woning te komen. In het pand waren de vrouw van de verdachte en de 55-bewoner aanwezig. De bewoner liep enkele verwondingen op aan zijn hoofd, rug en hand. De verdachte had ook enkele verwondingen aan zijn pols en hand. De politie is voor behandeling met de man naar het ziekenhuis gegaan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

In een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat is zondag rond 4.30 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 24-jarige man uit Helmond op de Kloosterstraat. Dit gebeurde eerder die nacht. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eersel: Schennispleger aangehouden

Op het terrein van een zorginstelling in Eersel is zondag rond 4.40 uur een 40-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van schennis op het terrein van de instelling. Hierbij zou hij op de ramen bonken en naar binnen proberen te gluren. Personeel waarschuwde de politie waarop de man in de kraag gegrepen kon worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.