Politie Drenthe

Zondag

Assen 07-08-2005

Agent houdt twee dieven aan
COEVORDEN De politie heeft zaterdagmorgen twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Een agent zag dat twee mannen bij een bouwplaats aan de Burg. Feithsingel betongaas probeerden te stelen. Het gaas lag achter een afrastering. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-167829)

Oplichtsters stelen geld van bejaarden
ASSEN Een 81-jarige man uit Assen deed zaterdag aangifte van diefstal bij de politie. Hij en zijn vrouw zijn het slachtoffer geworden van twee oplichtsters. Zaterdagmiddag belden twee vrouwen aan bij de woning aan de Sleutelbloemstraat. Ze vroegen of ze de keuken even mochten bekijken. De vrouwen, die overigens erg vriendelijk waren, zijn binnen gelaten. Toen ze waren vertrokken, bleek contant geld weg te zijn en diverse sieraden. Mogelijk is er een derde persoon bij betrokkken geweest die de spullen heeft weggenomen, terwijl de vrouwen de gedupeerden aan de praat hielden. De bejaarde bewoners geven aan dat het gaat om twee blanke vrouwen doe mogelijk iets ouder dan twintig jaar oud zijn. Mensen die ook het slachtoffer zijn geworden van soortgelijke praktijken kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BPS 05-167938)

Inbraak in bedrijf: 4 quads en een mini-cart gestolen BORGER Bij een autobedrijf aan de Buinerstraat is zaterdagavond rond 22.45 uur ingebroken. Een getuige zag dat er goederen in een bestelbus werden geladen en belde daarop de politie. Ter plaatse bleek dat onbekenden, door een ruit te vernielen, zijn binnengekomen. Ze hebben vier quads en een mini cart gestolen. Het gaat om een Suzuki LT 50 Quad Runner (kleur blauw/wit), een mini T-Rex (kleur rood), een Kawasaki KFX 50 (kleur groen), een Impala ATV 50D (kleur oranje) en een Falcon mini cart (kleur rood). Het schadebedrag is nog onbekend. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844(BPS 05-167973)

Man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging

NIEUW BUINEN De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden op verdenking van bedreiging, mishandeling en vernieling. De man is aangehouden aan de Floralaan. Hij zou een 22-jarige vrouw uit Nieuw Buinen hebben bedreigd en mishandeld. Bovendien zou hij een ruit van een woning aan de Sportlaan hebben vernield. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 05-167939)

Jongens aangehouden wegens bedreiging

VEENOORD De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige en een 15-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam aangehouden aan de Doorsteek. Zij worden er van verdacht een 46-jarige man en vrouw uit Veenoord te hebben bedreigd. De man verklaarde dat hij aan de linkerkant van de Middenweg aan het hardlopen was. De vrouw fietste er naast, aan de rechterzijde van de weg. In tegengestelde richting kwamen de jongens aanrijden op een scooter. De bestuurder van de scooter en de hardloper kwamen recht op elkaar af. Op het laatste moment sprong de hardloper opzij en gaf de passagier van de scooterbestuurder een duw. De jongens op de scooter keerden om en kwamen met een tak terug. Ze bedreigden de hardloper tot aan een woning aan de Doorsteek. Daar werd een geparkeerd staande auto vernield met de tak. Agenten hebben de jongens ter plaatse aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 05-167959)

Politie houdt man aan wegens bedreiging
ASSEN Een 47-jarige man uit Assen deed zaterdagavond aangifte van bedreiging. De man zou door een 58-jarige plaatsgenoot aan de Vennebroekstraat zijn bedreigd. Eerstgenoemde heeft daarop de politie gebeld. Agenten hebben de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij zijn aanhouding heeft de politie twee wapens (o.a. een alarmpistool) in beslag genomen. De verdachte deed afstand van de wapens en kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 05-167944)

Aangifte van bedreiging
EMMEN Agenten hebben zaterdagavond aan het Willinkplein een 29-jarige man uit Emmen aangehouden. De man zou mogelijk meerdere personen hebben mishandeld en bedreigd op de kermis. Op basis van getuigenverklaringen konden agenten de verdachte kort daarna aanhouden. Eén van de slachtoffers, een 20-jarige jongen uit Emmer Compascuum, heeft inmiddels aangifte gedaan. De ruzie zou ontstaan zijn toen iemand per ongeluk tegen de verdachte aan botste. De man uit Emmen zou de jongen vervolgens een vuistslag hebben gegeven en bedreigingen hebben geuit. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. (BPS 05-167975)

Proces-verbaal wegens milieuovertreding
ASSEN De politie kreeg zaterdagavond een melding van een brand aan de Sperwerstraat. Ter plaatse bleek dat er in de achtertuin bij een woning in deze straat hout en plastic in de brand waren gestoken. Door het slechte weer was er een enorme rookontwikkeling. In de tuin was een meisje de brand reeds aan het blussen. Het bleek dat twee bewoners, een 24-jarige en een 25-jarige jongen uit respectievelijk s Gravenhage en Assen, de spullen hadden aangestoken. Beiden waren volgens eigen zeggen onbekend met de Algemene Plaatselijke Verordening. Deze verordening zegt dat je binnen de bebouwde kom geen spullen in de brand mag steken. Beiden kregen een proces-verbaal wegens deze milieuovertreding. (BPS 05-167958)

Caravan in de vangrail
GIETEN Op de N33 raakten een caravan en een auto behoorlijk beschadigd bij een eenzijdig verkeersongeval. Een gezin reed vanaf het verkeerssplein bij Gieten in de richting van Veendam. Op een bepaald moment begon de caravan te slingeren en raakte tegen de vangrail. De caravan draaide 180 graden en de combinatie raakte los van elkaar doordat de trekhaak afbrak. In de auto zat een 27-jarige man uit Hoogezand en zijn vrouw (leeftijd onbekend) en zijn 2-jarig zoontje. Ze waren op terugreis van hun vakantiebestemming. Het gezin bleef gelukkig ongedeerd. Het zoontje kreeg van de agenten een troetelbeertje, als (weliswaar schrale) troost voor wat er was gebeurd. (BPS 05-167705)

Aanrijding met letsel
NIEUW AMSTERDAM Een 22-jarige man uit Schoonebeek raakte zondagmorgen gewond bij een aanrijding aan de Verlengde Herendijk. Rond 7.00 uur vanmorgen reed de man vanuit Nieuw Amsterdam in de richting van Emmen. Hij reed de kruising Dikkewijk/Verlengde Herendijk op. Vanuit de richting van Parc Sandur kwam een 21-jarige man uit Emmen. Hij verleende geen voorrang aan de bestuurder uit Schoonebeek. Hij zag hem wel aankomen, maar dacht dat hij er nog wel voorlangs kon. De man uit Schoonebeek botste tegen een boom en is met borstklachten naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (BPS 05-168031)

Politie houdt drankrijder aan
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige man uit Beilen aangehouden aan het Graswijk wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 240 ugl. (ongeveer 0.55 promille). Hij kreeg een rijverbod en een bekeuring. (BPS 05-167990)

Politie houdt verkeerscontrole
ASSEN / GIETEN / ROLDE De politie heeft zaterdagavond op diverse plaatsen een alcoholcontrole gehouden. In totaal is van 206 bestuurders een blaastest afgenomen. Slechts één bestuurder bleek te veel te hebben gedronken (de gegevens van deze bestuurder zijn nog onbekend). (BPS 05-167998)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Dana Kragten-Everts neemt de voorlichting maandagmorgen over. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.