Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (7/8)

TILBURG, 7 augustus 2005

Politie op zoek naar twee inbrekers in Berkel- Enschot

BERKEL-ENSCHOT: Twee oudere bewoonsters van een pand aan de Hazelaarlaan zijn zondagmorgen omstreeks 06.00 uur geconfronteerd met twee inbrekers in hun slaapkamers. Door te gillen en te schreeuwen wisten de slachtoffers de inbrekers te verjagen.

De politie van het team Tilburg Noord is vanmorgen een uitgebreid onderzoek begonnen naar aanleiding van de brute inbraak in een woning aan de Hazelaarlaan. Twee mannen met bivakmutsen drongen vanmorgen de woning binnen. Via een klepraampje aan de voorzijde wisten zij een groter raam te openen en binnen te klimmen. Beneden werden diverse kasten doorzocht en spullen klaar gezet om mee te nemen. Daarna zijn de inbrekers naar de eerste verdieping gegaan, waar zij de kamers opliepen van de twee bejaarde bewoonsters. Een van de bewoonsters, een 74-jarige vrouw, werd wakker toen zij een grote in het zwart geklede man met een bivakmuts in haar slaapkamer zag staan. Ze schrok ontzettend en rende het balkon op. Ze gilde en schreeuwde hard: Help, help om de aandacht van buurtbewoners te trekken en de inbrekers te verjagen. Terwijl zij op het balkon stond hoorde ze ook haar huisgenote vanuit de andere slaapkamer gillen. Hierna sloegen de indringers op de vlucht, via het fietspad dat de verbinding vormt tussen de Vlierakkerweg en de Berkelseweg. Ze hebben vermoedelijk alleen wat geld gestolen. De politie van het team Tilburg Noord is vanmorgen met een uitgebreid buurtonderzoek gestart ook is een technisch sporenonderzoek verricht.

Tilburgse beroofd van tas

TILBURG: een 71-jarige Tilburgse is vrijdagavond omstreeks 18.00 uur, nabij haar woning aan de Wittebollestraat, het slachtoffer geworden van een straatroof. Terwijl zij haar voordeur opende, pakte een straatrover een tas die in een mandje voorop haar rollator stond. Het betrof een lichtblauwe stoffen tas. In de tas zat een zak frites, een kroket en een blikje ice-tea. De dief was blank, kaal en ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een lange beige regenjas tot aan de knieën en had een breed postuur. Hij vluchtte weg in de richting van de Kapelstraat.

Aangehouden verdachte bedreigt agent

TILBURG: Uit frustratie vanwege zijn arrestatie vanwege een openstaande geldboete van 121 euro heeft een 34-jarige Tilburger verschillende dreigementen geuit in de richting van een Tilburgse agent. Hij dreigde de diender dood te schieten als hij weer vrij zou komen. De verdachte werd vrijdagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden in het Von Weberpad. Twee bikeagenten controleerden daar de verdachte en twee vrienden van hem omdat ze zich in de ogen van de politiemensen verdacht gedroegen. Ze stonden in de bosschages en gaven iets aan elkaar door. Bij de controle van hun personalia bleek de verdachte gesignaleerd te staan in het opsporingsregister vanwege een openstaande geldboete. Bij zijn arrestatie en tijdens het transport uitte hij de dreigementen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken automobilist opgepakt na veroorzaken aanrijding

UDENHOUT: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.30 uur op de Slimstraat een 31-jarige man uit Biezenmortel aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man was met zijn auto in aanrijding gekomen met een geparkeerde personenauto. Hij blies 915 ugl (circa 2,10 promille), wat ruim vier de toegestane hoeveelheid van 220 ugl bedraagt. Naar eigen zeggen had de bestuurder 4 of 5 flessen bier gedronken voordat hij achter het stuur kroop. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Vrachtwagen in brand

TILBURG: De nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 04.30 uur een op de Leliestraat geparkeerde vrachtwagen uitgebrand. De politie houdt rekening met brandstichting. Nabij de vrachtwagen lag een hamer. De brandweer heeft de brand geblust. De cabine is uitgebrand. Volgens de chauffeur / eigenaar zijn al eerder een vrachtwagen en een personenauto van hem in brand gestoken. Hij is niet tegen brand verzekerd. Door de brand zijn enkele kunststof schutting schroten, behorend bij een woning aan de Zuid-Oosterstraat gesmolten. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Verdachte gearresteerd na bedreiging

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 19.00 uur op de Kruidenlaan een 16-jarige jongen aangehouden die kort daarvoor een 13-jarig meisje ter hoogte van een flat aan het Paletplein bedreigd had. Het slachtoffertje liep daar samen met haar twee jongere zusjes. De verdachte zou haar hebben gedreigd met klappen en dat hij haar nog wel zou krijgen. De bedreiging staat vermoedelijk in verband met de eerdere incidenten deze week aan de Kruidenlaan, waarbij een brandbom door een raam van een woning aan de Kruidenlaan is gegooid. De politie van het team Tilburg West verrichtte daarna enkele arrestaties en houdt een groep jongeren verantwoordelijk voor deze brandstichting. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie van het team Tilburg West stelt een nader onderzoek in.

Rijder onder invloed opgepakt na aanrijding

OISTERWIJK: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, is omstreeks
01.45 uur een 66-jarige Oisterwijker met zijn auto tegen een geparkeerde auto op de Prunusstraat gereden. De verdachte had teveel alcohol gedronken. Hij blies 600 ugl wat overeenkomt met circa 1,35 promille. Hij had naar eigen zeggen zeven glazen bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger aangehouden voor vernielingen aan auto

TILBURG: Een 37-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.15 uur opgepakt omdat hij verdacht wordt van vernieling. Hij zou op de Griegstraat met bierflessen tegen een auto, gegooid hebben, hierdoor is de motorkap gedeukt. De vernieling is kennelijk het gevolg van een ruzie die eerder vannacht is ontstaan tussen de verdachte en de 35-jarige eigenaar van de auto. De 35-jarige aangever werd boos op de verdachte toen hij zag dat deze aan zijn vriendin tijdens een ruzie een kopstoot uitdeelde. De verdachte ontkende de hem ten laste gelegde feiten. Hij had in zijn kleding bij zijn arrestatie twee broodmessen en een stanleymes bij zich. Hij had deze ter zelfverdediging bij hem gestoken. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburgse politie beleeft rustige uitgaansnacht

TILBURG: De politie heeft vannacht bij het openbare orde toezicht in de Tilburgse binnenstad een rustige dienst gehad. Het onweer dat om 04.00 uur uitbrak zorgde er mede voor dat de uitgaanders snel naar huis gingen. Naast de arrestatie van een wildplasser die een valse naam opgaf, zorgden de bikers ervoor dat omstreeks 03.30 uur een opstootje aan de Magazijnstraat in de kiem gesmoord werd. In totaal kregen 5 uitgaanders een bekeuring voor wildplassen en twee voor het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Man gepakt voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger moest zondagmorgen omstreeks 09.30 uur op de Kwaadeindsestraat zijn auto inleveren omdat hij deze zonder rijbewijs bestuurde. De agent die hem controleerde, herkende hem als een van de betrokkenen bij een aanrijding zaterdag jl. op de Ringbaan West, toen bleek ook al dat hij geen rijbewijs had. De auto is uit het verkeer genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruitenvernieler meldt zich zelf aan het bureau

TILBURG: Een 50-jarige Tilburger heeft zich vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.30 uur, gemeld aan het 24-uursbureau aan de Ringbaan Zuid. Hij sprak agenten aan van de Noodhulp die via de poort het parkeerterrein opreden. Hij gaf aan dat hij zojuist bij het klooster aan de Tilburgseweg een paar ramen ingegooid had. Hij vertelde al een week op straat te leven en wilde daarom gearresteerd worden. De politie heeft aan zijn wens voldaan. Bij het klooster bleken inderdaad twee ramen ingeslagen te zijn. Er is inmiddels een aangifte opgenomen van de benadeelde. Ook onderzoekt de politie of de verdachte zich in de afgelopen week aan meer strafbare feiten heeft schuldig gemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk