Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 7 augustus

Alkmaar 07-08-2005 - 14.00 uur

Controle gasinstallaties woonwagens

Hoorn, zaterdag 6 augustus 2005.

Op initiatief van de brandweer in Hoorn zijn in samenwerking met de milieupolitie en de gemeente Hoorn 120 woonwagens gecontroleerd op het veilig gebruik van gasflessen en gastanks. Deze woonwagens staan opgesteld aan het Pelmolenpad en de Nieuwe Wal en zijn eigendom van de kermisexploitanten. Deze gasinstallaties worden gebruikt voor het koken en verwarmen van de woonwagens.

In totaal zijn er vijf gasflessen in beslag genomen omdat ze boven de 80% waren afgevuld en daardoor vervormd waren. Er is een vorkheftruck gastank uit een caravan in beslag genomen omdat die niet bestemd is voor dit gebruik. Daarnaast zijn er zes gastinstallaties verzegeld omdat van de slangen of gasdrukregelaars de geldigheidstermijn was overschreden. De eigenaren worden in de gelegenheid gesteld deze spullen te laten vervangen.

Motorrijder gewond

Heiloo, zaterdag 6 augustus 2005.

Omstreeks 15.00 uur is een 32-jarige motorrijder uit Monnickendam gewond geraakt bij een aanrijding op de Omloop. Hier reed in noordelijke richting een 34-jarige man uit Oudkarspel. Hij wilde linksaf slaan richting de camping, en zag daarbij vermoedelijk de motorrijder die vanuit de andere richting kwam aanrijden over het hoofd. De motorrijder viel en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto gestolen

Egmond aan Zee, zaterdag 6 augustus 2005.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is vanaf de Boulevard in Egmond aan Zee een auto gestolen. Het gaat om een grijze Ford Orion met het kenteken DP-SP-05.

Hauwert, zondag 7 augustus 2005.

Vanaf de Tuinstraat is op zondagochtend tussen 7.30 en 8.00 uur een auto gestolen. De eigenaresse van de auto had de auto neergezet op het parkeerterrein in de Tuinstraat en was bezig met het inladen van spullen. Ze heeft de auto even onbeheerd achtergelaten, vermoedelijk met de sleutels nog in de achterklep. Niet veel later was de auto weg. Het gaat om een witte Mazda 323 met het kenteken SB-28-FB.

Drie mannen aangehouden wegens bezit nepwapen

Alkmaar, zaterdag 6 augustus 2005.

Drie mannen van 15, 18 en 21 jaar oud uit Egmond-Binnen zijn rond 16.00 uur aangehouden op de Westerweg in Heerhugowaard omdat was gezien dat zij in het bezit waren van een wapen. Er kwam een melding bij de politie binnen dat in een personenauto een op een wapen lijkend voorwerp was gezien in een auto bij het Kooimeerplein. Agenten konden het voertuig met daarin de drie mannen traceren en hielden de mannen aan. Zij waren in het bezit van een nepwapen en het bleek dat ze thuis ook nog twee nepwapens hadden. Al deze goederen zijn in beslag genomen en de mannen zijn weer op vrije voeten gesteld.

Inbraak woning

Hem, zaterdag 6 augustus 2005.

Bij een woning aan De Hout is ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen via een deur aan de achterzijde van de woning. Er is in ieder geval een laptop ontvreemd.

Alkmaar, zaterdag 6 augustus 2005.

Zaterdagavond is ingebroken bij een woning aan de Imkerstraat. De dader kwam vermoedelijk binnen via de achterdeur. Er zijn in ieder geval sieraden en een mobiele telefoon ontvreemd.

Bergen, zaterdag 6 augustus 2005.

In de avond of nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een woning aan de Lijtweg. De daders zijn binnen gekomen via een slaapkamerraam. Er zijn diverse spullen gestolen zoals sieraden en kleding.

Drankrijders

Den Helder, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 26-jarige man uit Den Helder is rond 16.30 uur aangehouden op de Middenweg omdat hij werd verdacht van het rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat de man bijna twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Bergen, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 19-jarige man uit Bergen aan Zee is op de Herenweg aangehouden omdat hij werd verdacht van het rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat de man bijna twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Zwaag, zondag 7 augustus 2005.

Een 28-jarige man uit Enkhuizen is op de Westfrisiaweg aangehouden op verdenking van het rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat hij bijna drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 7 augustus 2005.

Een 25-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 6.00 uur op de Schagerweg aangehouden op verdenking van het rijden met drank. Uit de blaastest bleek dat zij ruim twee keer teveel drank op had. Ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Meisje aangereden

Hoorn, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 5-jarige meisje is gewond geraakt nadat zij rond 17.00 uur zomaar de Juniusstraat overstak. Een automobilist die hier reed, een 55-jarige man uit Hoorn, kon haar niet meer ontwijken. Het meisje is met lichte verwondingen ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met bromfiets

Limmen, zaterdag 6 augustus 2005.

Op de Rijksweg, ter hoogte van de Zuidkerkenlaan, heeft rond 18.30 uur een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaatsgevonden. Een 25-jarige man uit Beverwijk reed over deze weg in de richting van Alkmaar. Op het kruispunt met de Zuidkerkenlaan sloeg hij rechtsaf. Hij liet hierbij de bromfietster, een 37-jarige vrouw uit Alkmaar, die rechtdoor wilde rijden, niet voorgaan. Zij kwam ten val en had verwondingen aan haar arm en been.

Boot gestolen

Alkmaar, zaterdag 6 augustus 2005.

Vanaf de Oudegracht is tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 17.00 uur een boot gestolen. Het gaat om een stalen Vlet van het merk Zijbo. Het is een blauwe boot met een groene rand aan de bovenzijde. De buitenboordmotor is van het merk Suzuki, 4pk.

Vrouw beroofd, verdachte aangehouden

Alkmaar, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 29-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 14.30 uur aangehouden op verdenking van het beroven van een 27-jarige vrouw uit Alkmaar. De vrouw werd omstreeks 14.00 uur door de man bedreigd in de hal van een berging aan de Laan van Bath en werd gedwongen haar tas af te geven. Vervolgens vluchtte de verdachte en belde de vrouw de politie. Agenten waren snel ter plaatse en maakten een zoekslag in de omgeving aan de hand van het opgegeven signalement. Op de Amelandstraat kon de vluchtende man na een achtervolging worden aangehouden. De tas van de vrouw werd zonder inhoud teruggevonden in een vuilcontainer. De man is in verzekering gesteld.

Meisje aangehouden wegens geweldpleging

Hoorn, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 15-jarige meisje uit Hoorn is rond 21.00 uur aangehouden in de Dubbele Buurt op verdenking van het mishandelen van een 15-jarig meisje uit Hoorn. Zij liep op de kermis en werd verschillende keren in haar gezicht geslagen door het andere meisje. Kort na deze mishandeling kon de verdachte op de kermis worden aangehouden.

Man aangehouden na mishandeling

Grootebroek, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 20-jarige man uit Hoorn is aangehouden omdat hij betrokken was bij een verkeersruzie en daarbij een 57-jarige man uit Andijk heeft geslagen. Volgens de aangever vertoonde de man asociaal rijgedrag zoals bumperkleven en afsnijden. De man wilde hem hierop aanspreken, maar kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Hierop ontstond er een vechtpartij tussen de twee op de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek. De verdachte werd in Hoorn aangehouden.

Twee mannen aangehouden wegens geweldpleging

Schagen, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 16- en een 19-jarige man uit Anna Paulowna zijn aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 11-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Duitsland. Het 16-jarige slachtoffer werd rond 22.30 uur mishandeld op de Markt. Hij is hier om nog onbekende redenen geschopt en geslagen door de twee verdachten. De 11-jarige is ook geschopt en geslagen en is uit angst voor zijn belagers in nabijgelegen water gesprongen. Hij heeft zich hier verborgen gehouden in het struikgewas. Mede dankzij een getuige konden de verdachten na een zoekslag in de omgeving worden aangehouden. Het tweetal wacht een proces-verbaal.

Beroving bij geldautomaat

Broek op Langedijk, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 26-jarige man uit Broek op Langedijk is van zijn geld beroofd toen hij aan het pinnen was. Om 22.45 uur wilde hij gaan pinnen bij een bank aan het Marktplein. Hij had net zijn pincode ingetoetst toen er twee jongens op hem af kwamen rennen. Een van hen had een op een wapen lijkend voorwerp in zijn handen en beiden hadden hun gezicht bedekt. Zij pinden geld van zijn rekening en vervolgens is het slachtoffer hard weggerend. De man belde het alarmnummer van de politie en is naar huis gefietst. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden wegens bedreiging

Zuid-Scharwoude, zondag 7 augustus 2005.

Een 20-jarige man uit Zuid-Scharwoude is aangehouden wegens het bedreigen van een 30-jarige man uit dezelfde woonplaats. De man zag dat de 20-jarige en een meisje tegen elkaar aan het schreeuwen waren toen zij over de Kooigroet liepen. Vervolgens zag hij dat de jongen het meisje de bosjes introk en op haar ging zitten. De man greep in en haalde de jongen van het meisje af. Vervolgens werd hij door de verdachte bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden na geweldpleging

Castricum, zondag 7 augustus 2005.

Een 16-jarige man uit Amsterdam is rond 2.30 uur op de Dorpsstraat aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van een 18-jarige Castricummer. Deze man gaf aan dat een voor hem onbekend persoon had getracht om zijn mobiele telefoon te stelen. Toen hij deze met kracht vasthield, kreeg hij een paar stompen in zijn gezicht. Een portier van een uitgaansgelegenheid zag dit gebeuren en greep in. De politie kon de verdachte daarna aanhouden. De man krijgt een proces-verbaal.

Aanhouding na verstoren openbare orde

Schagen, zondag 7 augustus 2005.

Een 25-jarige man uit Schagen is rond 2.30 uur aangehouden op de Markt. Hem was de toegang tot een horecagelegenheid al meerdere keren ontzegd omdat hij binnen met een barkruk had lopen zwaaien. De verdachte weigerde mee te werken aan het verzoek van de portier de zaak te verlaten waarop een worsteling ontstond. De man kon buiten worden aangehouden en is meegenomen naar het bureau.

Man mishandeld, verdachte aangehouden

Schagen, zondag 7 augustus 2005.

Rond 5.00 uur is een 18-jarige man uit Schagen aangehouden op de Markt. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige man uit Barsingerhorn. Onderweg naar huis raakte het slachtoffer in een woordenwisseling met een andere groep jongens. Op een bepaald moment werd de 18-jairge man om onbekende reden heel boos en kreeg het slachtoffer twee klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer liep naar agenten toe die in de buurt aanwezig waren en zij konden de verdachte aanhouden.

Man aangehouden na verstoring openbare orde

Castricum, zaterdag 6 augustus 2005.

Een 17-jarige man uit Heemskerk is rond 23.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat. Hij wordt verdacht van het verstoren van de openbare orde in een discotheek. Bij zijn aanhouding beledigde de man daarnaast de agenten en verzette hij zich. De man wacht een proces-verbaal.