Politie Zuid-Holland-Zuid

07/08 weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

07-08-2005 - Persberichten district I

GETUIGEN TASJESROOF GEZOCHT
DORDRECHT Donderdag 4 augustus heeft een 51-jarige man uit Dordrecht aangifte gedaan van tasjesroof. De man liep op de kruising Hugo van Gijnweg/Tak van Poortvliet toen hij tussen 20.00 uur en 20.30 uur beroofd werd van zijn tas met daarin een aanzienlijk geldbedrag. Mogelijk zijn er getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AUTODIEF
DORDRECHT - Vrijdagmiddag 5 augustus is een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. De man werd gezien door een agent terwijl hij in een auto stapte, waarvan de agent vermoedde dat die niet de zijne was. Toen hij een stopteken gaf, negeerde de verdachte dat en ging er vol gas vandoor. Op de Provincialeweg reed hij ook nog een andere auto aan en ging er weer vandoor. Hij werd later die middag aangehouden en is ingesloten. Inmiddels is hij in verzekering gesteld.

FIETSENDIEF
DORDRECHT Vrijdagmiddag 5 augustus is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij op de Besarstraat een fiets gestolen had. Dit werd gezien door getuigen die direct melding maakten bij de politie. Direct werd een zoekslag naar de verdachte ingesteld. Op de Groenedijk kon de verdachte aangehouden worden, echter zonder de fiets. Omdat hij een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT Vrijdagavond 5 augustus is een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden nadat hij in zijn ouderlijk huis aan de Teilingen door het lint gegaan was. De jongen had bedreigingen geuit naar zijn zus en moeder en was erg agressief geworden. Ter plaatse gekomen agenten hebben de jongen aangehouden. Bekeken wordt hoe het strafrechtelijk en het hulpverleningstraject zo goed mogelijk op elkaar afgestemd kunnen worden.

MISHANDELD
DORDRECHT Zaterdagmiddag 6 augustus is een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij een 22-jarige man uit Delft mishandeld had. Hij deed dit voor het politiebureau aan de Nassauweg, dus hij werd direct na de eerste klappen aangehouden. Later bleek dat de verdachte het slachtoffer al eerder gezien en geslagen had. De verdachte trof het slachtoffer en zijn vriendin op de Bosboom Toussaintstraat en uitte direct bedreigingen en sloeg de 22-jarige. Toen deze wegliep in de richting van het politiebureau, kwam de verdachte zijn slachtoffer achterna en sloeg hem nogmaals. Dit werd gezien door politiemedewerkers die de verdachte aanhielden. Inmiddels is de verdachte in verzekering gesteld.

AGRESSIEF
ZWIJNDRECHT Zaterdag 6 augustus heeft een 35-jarige man uit Zwijndrecht de politie veel werk bezorgd met zijn agressieve gedrag. De man is verslaafd aan drugs en benaderde zijn, in de Beinemastraat woonachtige, ouders op agressieve wijze om aan geld te komen. Zij waarschuwden de politie. Maar elke keer als agenten ter plaatse kwamen, was er geen sprake van strafbare feiten. Wel eiste hij van de agenten dat hij direct opgenomen werd in het hulpverleningscircuit. Hij was zelf eerder die week afspraken met de hulpverlening niet nagekomen, derhalve kon hij nu niet onmiddellijk terecht bij de hulpverlening. Dit tot ongenoegen van de verdachte die terug bleef komen. Later die avond kwam de zoon wederom bij zijn ouders en pleegde hij vernielingen. Toen kon hij wel aangehouden worden. Dit gebeurde in een woning aan de Kamerlingh Onnesstraat. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

ZONDER RIJBEWIJS EN ONDER INVLOED
DORDRECHT Zondag 7 augustus is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij op de Galileilaan betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs én onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bleek 735 ug/l. in zijn bloed te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Zondag 7 augustus is een 27-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man reed op de Achterhakkers toen hij door surveillerende agenten gecontroleerd werd op het gebruik van alcohol. Hij blies een F (Fail) en werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage had dat ver boven de invorderingsgrens (570 ug/l.) lag, namelijk 670 ug/l. DORDRECHT Zondag 7 augustus is een 28-jarige man uit Zwijndrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij, onder invloed van alcohol, betrokken was bij een aanrijding op de kruising Houttuinen/Gelderse Kade. Toen agenten de man lieten blazen, een standaard-procedure bij aanrijdingen, bleek de man onder invloed te verkeren van alcohol. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man zoveel alcohol genuttigd te hebben, dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

VERKEERSCONTROLE LEVERT VEEL OVERTREDERS OP
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole door het biketeam in de binnenstad van Dordrecht in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus zijn 60 bekeuringen uitgeschreven. 41 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting, 10 keer voor hinderlijk parkeren, 4 keer voor tegen het verkeer inrijden, 2 maal voor wildplassen, 2 keer voor het niet dragen van een helm op de bromfiets en één keer voor het rijden op een fiets zonder remmen.