Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (6 en 7 aug)

TILBURG, 7 augustus 2005

Veelpleger aangehouden
ROOSENDAAL - Vrijdagavond 5 augustus is een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij geprobeerd had in te breken in een schuurtje van een horecabedrijf aan de Bloemenmarkt in Roosendaal. De eigenaar was achter de man aangegaan, maar verloor hem uit het oog. Dankzij een goed signalement konden gewaarschuwde agenten de man even later aanhouden. Ze troffen hem aan in de Domineestraat. De man is een bekende veelpleger en is om die reden ook meteen ingesloten.

Politie onderzoekt inbraken
Het afgelopen weekend is er op verschillende plaatsen in het politiedistrict Bergen op Zoom ingebroken. Van de diverse benadeelden is een aangifte opgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

BERGEN OP ZOOM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel aan de Holleweg in Bergen op Zoom. Men is het pand binnen kunnen komen via de deur aan de achterzijde van het pand. Er verdween een hoeveelheid tegels, een tafelmodel waterzaag, een dvd speler en diverse gereedschappen.

ROOSENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Burgerhoutsestraat te Roosendaal. Men kwam binnen na het vernielen van een deurruit en ging er vervolgens met een foto- en videocamera vandoor

ROOSENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Bronkhorstdreef in Roosendaal. Het slot van de tuindeur werd verbroken waarna men de hele woning doorzocht. Vanuit het keukengedeelte verdwenen o.a. een magnetron, een kookplaat, een mengkeukentapkraan en een zeepdispenser.

SPRUNDEL - Swarovski kristal en een zilveren sombrero vormden de buit van een inbraak in een woning aan de Binnenhof. In de woning was men via de achterkant binnengekomen en werden daarna alle kosten doorzocht.

Winkeldieven aangehouden
OUDENBOSCH Zaterdagmiddag is een 44-jarige vrouw uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd in een drogisterij aan de Wagenhoek betrapt toen ze parfum in haar rugzak stopte en er mee de winkel uitliep. Een vrouwelijk personeelslid ging de vrouw achterna en wist haar te achterhalen. Daarbij sloeg de vrouw met haar tas wild om zich heen waarbij ook het personeelslid werd geraakt. Dat weerhield de vrouw er niet van om de winkeldievegge vast te pakken en mee terug te nemen naar de zaak. Daar bleek dat de tas van de vrouw geprepareerd was waardoor het alarm niet was afgegaan.

Nadat de vrouw aan de inmiddels gewaarschuwde agenten was overgedragen bleek ook dat de vrouw een bekende veelpleger is. Ze is daarop ingesloten en blijft daar tot de zaak voorkomt.

ROOSENDAAL Een 42-jarige vrouw uit Roosendaal is zaterdagmiddag bij een supermarkt aan de President Kennedylaan betrapt toen ze levensmiddelen ter waarde van bijna 24 euro niet aan de kassa afrekende. Na verhoor op het politiebureau mocht ze weer naar huis. Wel moet ze een boete van 125 euro betalen.

Betrapt op rijden onder invloed
BERGEN OP ZOOM Een 43-jarige man uit Bergen op Zoom mocht zaterdagmorgen even na 02.00 uur meteen zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Bij een controle op de Kastanjelaan was de man betrapt op het gebruik van alcohol en bij de ademanalyse blies hij 630 ug/l (ruim
1,4 promille). Met een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur mocht hij zonder auto weer gaan.

STEENBERGEN Een 39-jarige man uit Steenbergen raakte zaterdagmorgen rond 03.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Afgeslechtedijk. Gewaarschuwde agenten merkten dat de man had gedronken en namen hem voor onderzoek mee naar het bureau. Behalve een proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van 12 uur.

HALSTEREN Bij een controle op zaterdagmorgen om 05.15 uur op de Nieuw Beijmoerseweg zetten agenten een auto met daarin een 54-jarige man uit Bergen op Zoom aan de kant. Hij had teveel gedronken en moest voor een nader onderzoek mee naar het politiebureau. Vier uur rijverbod was het directe gevolg en een proces verbaal waarvan de boete te zijner tijd volgt.

Drugsdealer aangehouden
ROOSENDAAL - Het gedrag van twee mannen in een auto op de Telefoonstraat in Roosendaal viel vrijdagavond rond 20.45 uur een surveillerende agent op. Nader onderzoek leerde dat een 23-jarige man uit Roosendaal daar probeerde harddrugs aan de man te brengen. Bij hem trof de politie 9 zakjes cocaïne aan. De man is aangehouden en naar zijn handel en wandel wordt een nader onderzoek ingesteld.

Hardrijders bekeurd
ROOSENDAAL - Op zaterdag 6 augustus 2005 heeft het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant op de Antwerpseweg in Roosendaal een snelheidscontrole gehouden. Op een gedeelte van deze weg waar een snelheidsbeperking geldt van 70 kilometer passeerden 1040 weggebruikers de opgestelde apparatuur. Daarvan reden er 407 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 143 kilometer per uur. Twee automobilisten en een motorrijder reden zo hard, dat ze meteen hun rijbewijs mochten inleveren.

Aangehouden voor beroving
ROOSENDAAL - Twee inwoners van Oudenbosch, 16 en 19 jaar oud, zijn zondagmorgen even na 01.30 uur op de Stationsstraat aangehouden op verdenking van beroving van een 17-jarige plaatsgenoot. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De zaak kwam aan het rollen toen het slachtoffer kort na middernacht bij de politie aangifte deed van het voorval. Uit zijn relaas bleek dat hij over het Dr. van Dregtplein liep toen hij van achter werd vastgepakt door een man. Even later kwam er een tweede man bij en werd zijn portemonnee uit zijn achterzak gehaald. Na de diefstal gingen de twee er vandoor.
Dankzij een goed signalement konden agenten op onderzoek uit. Dat leidde ongeveer een uur later tot de aanhouding van de twee op de Stationsstraat.

Auteur: Jan Clarijs