Politie Zaanstreek-waterland
06:19 06-AUG-05
loc.: MONNICKENDAM

Man aangehouden na mishandeling vriendin

De politie heeft een 26-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn 21-jarige vriendin te hebben geslagen. De man verkeerde onder invloed van drank en mogelijk drugs. Hij is ingesloten.

11:30 06-AUG-05
loc.: PURMEREND, ROEDESTRAAT

Gewond na val met fiets

Een 80-jarige man uit Purmerend kwam met zijn fiets te vallen, nadat hij hard had moeten remmen voor een (onbekend gebleven) personenauto die met hoge snelheid de kruising naderde. Hij had diverse wondjes aan zijn rechterhand en een grote snee in zijn linkerhand. Ambulancepersoneel nam hem mee naar het ziekenhuis om de snee te laten hechten.

12:10 06-AUG-05
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldieven betrapt met schuurmachine

Twee mannen uit Amsterdam, 41 en 44 jaar oud, werden aangehouden, nadat zij bij de Hornbach een schuurmachine hadden weggenomen.

17:16 06-AUG-05
loc.: LANDSMEER, NOORDEINDE

Kachel ontploft

Op de camping stond een stacaravan in brand. De eigenaar was met de kachel bezig geweest en deze ontplofte. De 60-jarige man liep brandwonden op aan zijn hand en is zelf naar een ziekenhuis gegaan. De brandweer heeft de brand geblust.

00:36 07-AUG-05
loc.: VOLENDAM, HAVEN

Gewonden na vechtpartij

Bij een vechtpartij voor een café, ontstaan na onenigheid op de dansvloer, raakten drie personen gewond. Een van hen, een 23-jarige Volendammer, werd met vermoedelijk een gebroken neus overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De politie heeft de partijen, die behoorlijk onder invloed waren, gescheiden.

04:17 07-AUG-05
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Vernieler ruit aangehouden

Na de melding dat een man een ruit van een winkel had vernield stelde de politie een onderzoek in. Op het Ankersmidplein werd de verdachte, een 18-jarige Zaandammer, aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Ondanks het feit dat meerdere getuigen de verdachte hebben herkend, ontkende verdachte de vernieling te hebben gepleegd.

04:29 07-AUG-05
loc.: ZAANDAM, WILHELMINABRUG

Dronken man ziet politieauto voor taxi aan

Tijdens de controle van een taxi trok een 29 jarige man uit Assendelft het portier van een dienstauto open. Door een agent werd dit portier weer dichtgetrokken en vervolgens sloeg de man op het raam. De man werd door de agenten weggestuurd en begon te schreeuwen. Hij was steeds van mening dat de dienstauto een taxi was. Omdat de man door de alcohol onvast ter been was en niet voor rede vatbaar werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap.

05:03 07-AUG-05
loc.: WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Man na achtervolging aangehouden

Surveillerende agenten zagen op de A8 een BMW rijden met een Belgisch kenteken. Een stopteken werd door de bestuurder genegeerd. Hij reed door met een snelheid van 130 km/u. Bij de
kruising van de A8 met N246 reed hij zonder te stoppen voor het rode verkeerslicht rechtsaf in de richting van Krommenie. Ook bij de kruising met de Kerkstraat werd geen snelheid verminderd en reed hij door in de richting van Markenbinnen. Hierna werd de snelheid opgevoerd naar ongeveer 180 á 190 km/u. Ook toen de verdachte de kruising met de N244 naderde verminderde hij geen vaart. Hij kon niet op tijd beslissen of hij links of rechtsaf wilde. Ondanks remmen reed hij rechtdoor tegen een vangrail aan. Hierna werd hij aangehouden.
De man blijkt een 28-jarige Oekraïner te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd in verzekering gesteld.

---- --