Politie Zuid-Holland-Zuid

07/08 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

07-08-2005 - Persberichten district II

RIJBEWIJS KWIJT
MOLENAARSGRAAF Vrijdagavond 5 augustus is een 41-jarige vrouw uit Molenaarsgraaf aangehouden en haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De vrouw werd op de Graafdijk-West staande gehouden en blies ver boven de streep. Op het politiebureau bleek dat de vrouw 920 ug/l in haar bloed had. De invorderingsgrens ligt op 570 ug/l.

BEDREIGING
GORINCHEM Zaterdagochtend 6 augustus is een 42-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van bedreiging van een 44-jarige man uit Gorinchem. De 44-jarige wilde de 42-jarige een ontzegging geven voor een horecagelegenheid aan de Bronsteeg. Hierop ontstak de 42-jarige in woede en uitte hij verschillende bedreigingen. Na de bedreiging deed het slachtoffer aangifte. De verdachte werd later in zijn woning aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

GETUIGEN GEZOCHT
GORINCHEM Vrijdagmiddag 5 augustus is een 8-jarig meisje in het Gijsbert van Andelpark lastig gevallen door een nog onbekende man. De politie is op zoek naar mensen die deze man gezien hebben of hem herkennen aan de hand van het signalement:

- Blanke man

- Kaal hoofd

- Ongeveer 40 jaar

- Donkerblauwe spijkerbroek

- Hawaishirt met een witte achtergrond
De man verplaatste zich op de fiets, dus het is waarschijnlijk dat hij uit Gorinchem of de directe omgeving komt. Getuigen of mensen die de man menen te herkennen aan de hand van het signalement, worde verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

PORTEMONNEE MET DRUGS
GORINCHEM Zondagochtend 7 augustus kwam een 34-jarige man uit Gorinchem melding maken van de vermissing van zijn portemonnee. Opmerkelijk is dat de portemonnee volgens de eigenaar een kleine hoeveelheid cocaïne bevat. Dit kan bij inname schadelijk zijn voor de gezondheid, met name als het kleine kinderen betreft. Mensen die de portemonnee aantreffen worden verzocht deze in te leveren bij de politie.

VANDALEN
NIEUW-LEKKERLAND Zondagochtend 7 augustus zijn twee mannen, 18 en 19 jaar en beiden uit Nieuw-Lekkerland, aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 3.00 uur kreeg de politie een melding over twee jongens die bezig waren met vernielingen van brievenbussen nabij woningen aan de Lekdijk. Gealarmeerde agenten troffen de twee aan op de Lekdijk, verstopt achter een auto. Ze werden direct aangehouden. Inmiddels zijn er vier aangiften van vernieling binnengekomen bij de politie. De verdachten verklaarden een wedstrijdje gehouden te hebben wie de brievenbus het verst in het riet kon gooien en met stenen gegooid te hebben. Het Openbaar Ministerie besloot dat de twee 225 schadevergoeding moesten betalen en ze kregen ieder een transactie van 110 aangeboden. Na verhoor zijn beiden heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Zondag 7 augustus is een 23-jaige man uit Sliedrecht aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met hoge snelheid over de Sportlaan. Dit werd gezien door agenten. Zij draaiden hun auto en reden achter de man aan. De 23-jarige bleef echter met hoge snelheid rijden. Op de Vierlinghstraat stopte hij zijn auto en rende een woning in. Hij negeerde hierbij de agenten die hem sommeerden te stoppen. Omdat er niet gereageerd werd op kloppen en bellen, werd besloten om een machtiging te vragen om de woning binnen te gaan. Met deze machtiging is de woning betreden en werd de 23-jarige aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Vanwege de hoge snelheid waarmee hij door de bebouwde kom gereden had (110 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan), moest hij zijn rijbewijs inleveren. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

GETUIGEN BEROVING GEZOCHT
GORINCHEM De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Nieuwe Hoven. Zaterdagavond 6 augustus tussen 20.15 uur en 20.30 uur fietste een 20-jarige vrouw op de Nieuwe Hoven toen zij voorbij gereden werd door twee mannen op een fiets. Eén van de mannen pakte haar fiets vast en rukte de tas van de vrouw uit haar handen. Ook duwde hij de vrouw weg, waardoor zij ten val kwam. Vervolgens wilde hij er op de fiets van de vrouw vandoor. De vrouw trachtte dit te voorkomen door de fiets vast te houden maar moest loslaten toen zij een trap kreeg van de man. Hij ging er daarna vandoor. De vrouw deed aangifte van beroving en van de mishandeling. Mogelijk zijn er mensen getuigen geweest van deze beroving of zijn er mensen die de mannen hebben zien fietsen. Vóór de beroving op één fiets, daarna allebei op een fiets. Het signalement van de mannen:
Dader 1:

- Blanke man

- 40-45 jaar

- Grijs/blond lang haar, achterover gekamd
- bierbuik

- lichtgekleurd t-shirt

- lichte spijkerbroek met een scheur bij de knie Dader 2:

- man met lichtgetinte huidskleur

- ong. 35 jaar

- kort donker zwart haar

- donkerrood/oranje trui

- donkerblauwe spijkerbroek
Mensen die menen de mannen te herkennen of getuige zijn geweest van de beroving, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GEBROKEN NEUS
GORINCHEM Zondag 7 augustus is een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige man uit Gorinchem. De verdachte zou de 48-jarige op 8 juli jl. zonder enige aanleiding een gebroken neus geslagen hebben. Dit gebeurde in een horecagelegenheid aan de Achter de Kerk. Sinds die tijd was de 38-jarige voortvluchtig. Zondagmiddag 7 augustus kreeg de politie de melding binnen dat de verdachte zich op zou houden in een woning aan de Dalemstraat. Dat bleek inderdaad het geval. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.