Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (6 en 7 aug)

TILBURG, 7 augustus 2005

Arrestant neemt de benen
BREDA - Een 26-jarige man uit Breda die vrijdagmiddag 5 augustus door de politie was aangehouden als verdachte van een eerder gepleegd geweldsdelict wist enkele uren later vanuit een ziekenhuis in Breda de benen te nemen. Lang heeft hij niet van zijn vrijheid genoten, want zondagmorgen 7 augustus meldde hij zich even voor half tien op het politiebureau Breda Centrum. De man is opnieuw ingesloten.

De 26-jarige werd sinds eind juni gezocht als verdachte van een geweldsdelict. Vrijdagmiddag wisten agenten hem te traceren in een woning in Breda, waarna hij om 14.40 uur kon worden aangehouden en even later ingesloten op het politiebureau. Rond 18.00 uur werd de man niet goed. Voor een gewaarschuwde arts reden om de man in het ziekenhuis te laten onderzoeken. De Bredanaar is vervolgens onder bewaking per ambulance naar het Amphiaziekenhuis gebracht en daar op een brancard naar een onderzoeksruimte gereden. Agenten hielden voor de deur de wacht.

Rond 20.00 uur werden de agenten gewaarschuwd dat de Bredanaar via een personeelsingang was weggelopen en een lift was ingestapt. Onderzoek in en rond het ziekenhuis leverde niets op. De man bleef spoorloos. Tot zondag dan. Toen meldde hij zich op het bureau Breda centrum.

Aangehouden voor huiselijk geweld
BREDA - Een 30-jarige man uit Breda is vrijdag 5 augustus aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij vrijdag op verschillende momenten zijn 29-jarige vriendin en hun 5-jarige dochter in hun woning heeft mishandeld. De vrouw deed in het begin van de avond aangifte van de feiten en dat leidde rond 19.30 uur tot de aanhouding van de man. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en is in de loop van zaterdag weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor kabeldiefstal
BREDA Zaterdagmorgen 6 augustus kort na 02.00 uur zijn een 21-jarige vrouw uit Made en een 20-jarige man uit Terheijden aangehouden nadat ze betrapt waren bij het stelen van een rol kabel vanaf het HSL terrein nabij de Emerparklaan. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag bij zijn ronde een man met een rol kabel over het hek van het terrein klimmen en in een auto met afgepakte kentekenplaten wegrijden. De beveiligingsman ging de auto volgen en praatte via de telefoon agenten bij. In de van de Reijtstraat in Breda kon de auto worden klemgereden en de twee inzittenden worden aangehouden.

Winkeldieven aangehouden
ETTEN LEUR - Een 68-jarige vrouw uit Etten Leur is zaterdagmorgen bij een supermarkt aan de Schoonhout betrapt toen ze een pakje kalkoenschnitzels in haar tas had gestopt en die bij de kassa niet afrekende. Het werd dure kalkoen, want nadat de vrouw op het politiebureau was verhoord mocht ze na het betalen van 125 euro boete weer naar huis.

ETTENLEUR - Een 27-jarige man uit Venlo is zaterdagmiddag op het politiebureau terechtgekomen nadat twee beveiligingsmensen hem in een kaaswinkel in het winkelcentrum Hof van den Houte een stuk kaas hadden zien meenemen. Na verhoor op het bureau kreeg de man een dagvaarding me naar huis om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

BREDA Een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmiddag bij V&D betrapt op diefstal van een pennenset. De man had verder een geprepareerde tas bij zich waarin enkele flesjes parfum werden aangetroffen. Die had hij in dezelfde winkel gestolen.

BREDA Voor de diefstal van een stukje geitenkaas t.w.v. 1,33 euro mag een 38-jarige man uit Breda zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De man werd zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Haagweg betrapt.

BREDA - Een 20 en 21-jarige man uit Breda zijn zaterdagmiddag aangehouden voor diefstal van kleding uit een winkel aan de Ginnekenstraat in Breda. De 21-jarige werd betrapt toen hij een lange broek in zijn rugzak stopte. Nadat de man daarover was aangesproken en overgedragen aan de politie kwamen uit zijn rugzak nog verschillende prijskaartjes tevoorschijn. De man bekende dat hij samen met zijn 20-jarige kompaan eerder op de dag al enkele keren de winkel bezocht en kleding had gestolen. De 20-jarige werd in het begin van de avond in hun woning in Galder aangehouden. De twee zijn voor het instellen van nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aangehouden voor bezit harddrugs
ZUNDERT - Zaterdagavond trok rond 19.50 uur op de Meirseweg het gedrag van twee mannen in een Franse auto de aandacht van surveillerende agenten. Bij nader onderzoek troffen de agenten een pakje met enkele grammen heroine, cocaine en hasj. De twee Franse mannen van 35 en 37 jaar oud zijn aangehouden en op het bureau verhoord. Ze kregen beiden een boete opgelegd van 720 euro en omdat ze die niet meteen konden betalen kregen ze een dagvaarding mee.

Aangehouden voor vernieling
BREDA - Een 23-jarige man uit Oosterhout is zondagmorgen 7 augustus even na 01.00 uur op de Nassausingel aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt dat hij ruiten van een bijgebouw van de Koepel had vernield. In totaal zijn er 7 ruiten vernield aan de kant van de Nassausingel en de Kloosterstraat. De Oosterhouter is voor nader onderzoek ingesloten.

Rustig weekend voor horecatoezicht
BREDA De nacht van vrijdag op zaterdag verliep zonder noemenswaardige bijzonderheden. Op enkele kleine incidentjes na hoefde de politie niet op te treden. Er was weinig publiek in het centrum. De politie deelde 2 bekeuringen uit voor wilplassen, 3 voor foutief parkeren en 1 voor het rijden in verboden richting.

De nacht van zaterdag op zondag was iets drukker. In totaal zijn bij verschillende incidenten 3 mensen aangehouden. Bij enkele opstootjes hebben agenten bemiddelend opgetreden en waren er verder bekeuringen voor foutief parkeren(14) en wildplassen(2).

Een 33-jarige man uit Breda is zondagmorgen rond 01.30 uur op de Vismarkstraat aangehouden omdat hij kort daarvoor op de Visserstraat een 18-jarig Bredaas meisje had aangerand. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Het avondje stappen van een 35-jarige man uit Noordwijkerhout wordt extra duur. Rond 04.00uur betrapten surveillerende agenten hem op wildplassen en toen ze hem een bekeuring wilden geven weigerde hij zijn naam op te geven. Met twee bekeuringen op zak mocht de man na zijn verhoor weer naar huis.

Een 30-jarige Bredanaar is om 02.00 uur op de Visserstraat aangehouden omdat hij een agent beledigde. De man was samen met een 27-jarige plaatsgenoot op de Tolbrugstraat door een rood verkeerslicht overgestoken en toen surveillerende agenten hem hierop aanspraken werd hij opstandig en beledigde daarbij een van de agenten.

Aangehouden voor vernielen autospiegels
ZUNDERT Twee 18-jarige mannen uit Zundert zijn zondagmorgen rond 05.00 uur aangehouden op de Achtmaalseweg. De twee waren na een avondje stappen op weg naar huis en vonden het nodig om in hun dronken bui twee autospiegels te vernielen. Ze zijn aangehouden en na hun verhoor naar huis gestuurd. De twee hebben toegezegd dat ze de schade zullen vergoeden.

Auteur: Jan Clarijs