Ingezonden persbericht

Nick de Bruijn pakt derde seizoenspodium op Nürburgring!

**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

NÜRBURG, 07 AUGUSTUS 2005 - Ook in de achtste ronde om het Formule BMW ADAC kampioenschap 2005 heeft Nick de Bruijn zich naar het podium weten te rijden. Door in de openingsfase van de 14 ronden tellende race de aanval te kiezen op een ras opdrogende baan, wist De Bruijn zijn zesde gridpositie al snel om te zetten naar een mooie derde plaats. De champagnedouche op het podium verzachtte enigszins de teleurstelling van zaterdag toen De Bruijn door toedoen van een mechanisch probleem niet het podium kon bestijgen.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC de afgelopen jaren een paspoort tot succes gebleken. Formule 1 (test)coureurs als bijvoorbeeld Ralf Schumacher, Christian Klien, Timo Glock en sinds kort ook Nico Rosberg onderschrijven dit. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van A-evenementen zoals de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes.

KWALIFICATIE
Nadat De Bruijn de afgelopen weken had genoten van een korte maar welverdiende vakantie in Italië, kwam de debutant van Josef Kaufmann Racing snel op gang in de vrije training en beide kwalificatie sessies. De Bruijn klokte in de stromende regen 's ochtends de op één na snelste tijd in de vrije training, en kwalificeerde zich respectievelijk als vierde en zesde voor de twee races op zaterdag en zondag.

NICK DE BRUIJN: "Hoewel ik hard 'gepushed' heb, ben ik niet tevreden met de resultaten vandaag. Naarmate de grip toenam kreeg ik steeds meer last van overstuur. Mede omdat ik geen vrije ronde kreeg moet ik nu dus genoegen nemen met een plek op de tweede en derde startrij. Je kan hier echter goed inhalen, dus ik hoop me op beide racedagen op het podium te rijden."

RACE 01 + 02
Hoewel het flink dringen is in de krappe eerste bocht na de start van de openingsrace op zaterdagmiddag, weet De Bruijn zijn vierde startpositie te behouden in het strijdgewoel. Terwijl hij samen met landgenoot Chris van der Drift de achtervolging inzet naar de top 3, zorgt een motorprobleem niet veel later ervoor dat De Bruijn zijn aanval moet staken. Door alle zeilen bij te zetten finisht de 18-jarige inwoner van Vlaardingen toch nog op een benoemenswaardige achtste positie.
De start van de tweede race van het weekend op zondagmiddag wordt gekenmerkt door een ietwat vreemd ogende beslissing van de wedstrijdleiding. Terwijl de baan al bijna geheel droog is, worden alle teams toch verplicht om op regenbanden van start te gaan. De Bruijn, die op dat moment beseft dat tegen het einde van de race zijn banden waarschijnlijk versleten zullen zijn, kiest direct de aanval en wint bij de eerste drie doorkomsten iedere keer een positie. Hoewel De Bruijn nipt naast de tweede plaats grijpt, is de Formule A kartkampioen toch erg in zijn nopjes met alweer zijn derde podium van het jaar.

NICK DE BRUIN: "Het waren twee aparte races. Zaterdag moest ik door een motorprobleem genoegen nemen met een achtste plaats, maar vandaag wilde ik koste wat kost wél op het podium finishen. Dat is dus gelukt! Omdat ik veel vergde van mijn banden was het in de laatste paar ronden wel glibberen en glijen, maar dat ben ik gewend uit de karts. In mijn thuisrace op Zandvoort zou ik graag weer de champagneflessen willen ontkurken!"

UITSLAG RACE 01 NÜRBURGRING (ZATERDAG 06/08/2005)
01. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, 21:41.105
02. Tim Sandler (GER), AM-Holzer, + 01.728s
03. Nicolas Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, + 02.155s
08. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 17.320s

UITSLAG RACE 02 NÜRBURGRING (ZONDAG 07/08/2005)
01. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, 23:27.242
02. Natacha Gachnang (CHE), Josef Kaufmann Racing, + 04.320s
03. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 05.345s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA ACHT RACES
01. Sebastien Buemi- 235 punten
02. Nicolas Hülkenberg- 229 punten
03. Joao Urbano- 128 punten
04. Chris van der Drift- 125 punten
05. NICK DE BRUIJN- 87 PUNTEN

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren TEL: +31 621 541 564, MAIL: jeroen@insightf1.com, of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.