Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 7 aug. 2005

Rizla Racing Day 6 geweldig spektakel

Met een toeschouwersaantal van bijna 35.000 is ook de zesde editie van de Rizla Day tot een succes geworden. De mix van motorsport, autosport en show op het TT Circuit Assen blijkt nog altijd een succesformule. Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden hebben de toeschouwers zich uitstekend vermaakt met een daverend programma, waarbij de Recaro Formule 3 en de Formule Renault 2000 de grote smaakmakers van het festijn, georganiseerd door Lee van Dam Productions, waren.

De snelle bolides van de Formule Renault 2000 zorgden er met hun spectaculaire afsluitende race voor dat de meeste toeschouwers tot het laatst aan hun tribuneplek gekluisterd bleven. De spannende Formule Renault 2000 werd gewonnen door Renger van der Zande uit Nijmegen.

Hij wist met anderhalve seconde voorsprong Bas Lammers (Heyningen) achter zich te houden. Achter diens rug ontspon zich een felle strijd om plaats drie, die uiteindelijk werd beslecht in het voordeel van Recardo Bruins uit Zwartemeer.

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh deed het uitstekend met de achtste plek.

De Recaro Formule 3 werd een prooi voor Michael Devany, op amper een seconde gevolgd door Martin Hippe. De hoop van Nederland en China, Ho-Pin Tung, werd vijfde, nadat hij zich in koppositie had verremd. Tung viel terug naar de elfde plek, maar wist met een prachtige race terug te komen tot de vijfde positie.

De Shell Helix Seat Cupra Cup leverde winst op voor Nicky Catsburg, terwijl Cor Euser zich weer oppermachtig toonde in de Dutch Supercar Challenge.De wedstrijd van de Superkarts, meetellend voor het Europees kampioenschap Damien Payard de Fransman.

De liefhebbers van motoren kwamen vooral aan hun trekken bij de spannende race in de Supersport. Na spannende duel wist Marco Opheij de winst naar zich toe te trekken, terwijl Nigel Walraven de Suzuki Vobis Cup op zijn naam schreef. De zege in de Junior Cup ging naar Jasper Iwema.

Hoewel de omstandigheden door de wisselende weersinvloeden niet altijd even gunstig waren, werd het volle programma zonder grote problemen afgewerkt.


Voor nadere informatie:

Fred Lubbers, 06 23 23 96 99 of 06 150 148 59