Ingezonden persbericht

WISSELVALLIG WEER SPEELT CHRIS VAN DER DRIFT PARTEN OP NÜRBURGRING

**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

NÜRBURG, 07 AUGUSTUS 2005 - Grillige weersomstandigheden in de Duitse Eiffel hebben Chris van der Drift dit weekend in de achtste ronde om het 2005 Formule BMW ADAC kampioenschap wisselend succes gebracht. Op de 3.629 kilometer lange Nürburgring boekte Van der Drift respectievelijk een vierde en twaalfde plaats. In zijn strijd om de derde plek in het kampioenschap is de 'Nederlandse Nieuw-Zeelander' nu wel de Portugees Joao Urbano op drie punten genaderd!

KWALIFICATIE
Veranderende weersomstandigheden brachten Van der Drift op vrijdag uit balans in de Duitse Eiffel. Nadat Kiwi in een verregende vrije training 's ochtends nog uiterst competitieve tijden neerzette, moest de Team Rosberg-rijder naarmate de dag vorderde wat tijd op zijn naaste concurrenten toegeven toen het droger begon te worden. Zijn snelste rondetijden van respectievelijk 1:33.060 en 1:32.627 bleken uiteindelijk goed voor een negende en twaalfde plek op de grid voor zaterdag en zondag.

CHRIS VAN DER DRIFT: "Toen de baan begon op te drogen kreeg ik het steeds zwaarder in de bochtige eerste sector. Wanneer we de set-up iets aanpassen voor de race morgen, moet dat echter te verhelpen zijn. Maar wat mij betreft mag het hier ook zaterdag en zondag met bakken uit de hemel komen vallen, want dan voel ik me zoals altijd als een vis in het water!"

RACE 01 + 02
Een indrukwekkende start tijdens de openingsrace op zaterdagmiddag, brengt Van der Drift direct van zijn negende plek op de grid naar de vijfde positie. Door de druk er goed op te zetten bij Nick de Bruijn, die voor hem op de vierde plaats ligt, ziet Vandy in de tweede ronde ook kans door te schieten naar de vierde plaats. Hoewel hij vol de achtervolging inzet op zijn voorgangers, blijkt het podium in deze 14 ronden tellende race toch nog buiten bereik.
De afsluitende race op zondagmiddag kent een vreemde start als de wedstrijdleiding besluit alle teams te verplichten om regenbanden te monteren terwijl de baan op dat moment al bijna geheel droog is. Van der Drift komt na de start al snel 'vast' te zitten in een groep rijders, zodat hij niet veel verder naar voren kan opschuiven. De 14-ronden tellende race beëindigt 'Kiwi' dan ook op dezelfde positie als dat hij hem aangevangen is: als twaalfde.

CHRIS VAN DER DRIFT: "Wat een weekend! Zaterdag had ik echt de start en race van mijn leven en finishte ik bijna op het podium. Vandaag gooide het weer roet in het eten en kon ik niet echt aanvallen in de race. Ik ga me nu verheugen op de volgende race op Zandvoort, wat ook voor mij aanvoelt als een thuisrace. Een mooie plek dus om weer een stap verder te komen in het kampioenschap."

UITSLAG RACE 01 NÜRBURGRING (ZATERDAG 06/08/2005)
01. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, 21:41.105
02. Tim Sandler (GER), AM-Holzer, + 01.728s
03. Nicolas Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, + 02.155s
04. CHRIS VAN DER DRIFT (NED), TEAM ROSBERG, + 07.480s

UITSLAG RACE 02 NÜRBURGRING (ZONDAG 07/08/2005)
01. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, 23:27.242
02. Natacha Gachnang (CHE), Josef Kaufmann Racing, + 04.320s
03. Nick de Bruijn (NED), Josef Kaufmann Racing, + 05.345s
12. CHRIS VAN DER DRIFT (NED), TEAM ROSBERG, + 23.687s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA ACHT RONDEN
01. Sebastien Buemi- 235 punten
02. Nicolas Hülkenberg- 229 punten
03. Joao Urbano- 128 punten
04. CHRIS VAN DER DRIFT- 125 PUNTEN

Chris van der Drift's carrière wordt ondersteund door RACING POOL en BMW EKRIS. Bezoek www.chrisvanderdrift.nl voor een uitgebreider verslag van Chris van der Drift's raceweekenden en carrière.

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (TEL: +31 621 541 564, MAIL: jeroen@insightf1.com)

© 2005 All Rights Reserved - www.vandymotorsport.com