Politie Friesland

Aanhoudingen politie op starteiland tijdens de hardzeildag

Offingawier 11-08-2005 - Op woensdag 10 augustus heeft de politie 's middags en 's avonds toezicht gehouden op het starteiland. De politie heeft in totaal vijf personen aangehouden.

Om 18.30 uur heeft de politie twee verdachten, een 25-jarige en een 26-jarige inwoner uit Sneek aangehouden voor openlijk geweld en verzet bij aanhouding. Er was een opstootje ontstaan waarbij twee jongeren aan een groepje klappen uitdeelden. Een 32-jarige inwoonster uit Sneek verklaarde dat zij was geslagen door de twee verdachten, zij heeft aangifte gedaan.
Om 18.45 uur heeft de politie een 18-jarige inwoner uit de gemeente Wymbritseradeel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht scheuren in de tent van een 21-jarige inwoner uit Zwaagwesteinde te hebben gemaakt. Op 21.00 uur stond een 32-jarige inwoner uit Sneek te urineren op de hoek van een terras. De politie wilde de man een bekeuring voor wildplassen geven. De verdachte wilde echter zijn naam niet geven en wilde weglopen. De politie heeft hem daarop aangehouden waarbij hij verzet pleegde. Tijdens de aanhouding beet de verdachte een politie-functionaris.
Op donderdag om 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er drugs verhandeld werden. De politie heeft daarop een 16-jarige inwoner uit Stiens aangehouden voor overtreding van de opiumwet. De verdachte had een zakje met wit poeder bij zich en een papieren zak met daarin resten van wikkels. Hij is overgebracht naar het politiebureau.