Ingezonden persbericht


Micro Focus en MigrationWare migreren legacy-applicaties naar flexibele, goedkope platforms

Lokale overheden besparen kosten en vergroten flexibiliteit dankzij migratie

Hoofddorp, 11 augustus 2005 - Micro Focus heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met MigrationWare, leverancier van migratietechnologieën voor applicatiesystemen. De bedrijven migreren gezamenlijk mainframe-omgevingen naar het Microsoft Windows-platform. Door mainframes te migreren, kunnen organisatie kosten besparen en de flexibiliteit vergroten. Zo bespaarde het bestuur van de Britse lokale overheidsinstantie St Helens in het eerste jaar £ 300.000 (±EUR430.000) op de hard- en softwarekosten.

St Helens migreerde zijn financiële applicaties voor Accounts Payable en General Ledger naar Windows, omdat Lotus Domino kernonderdeel is van het strategisch IT-platform. De huidige mainframeomgeving kon de op Domino gebaseerde architectuur op de lange termijn niet hosten, waardoor de langetermijndoelstellingen op IT-gebied niet gerealiseerd konden worden. Hierdoor moest de gemeenteraad alle systemen consolideren op een Windows- en UNIX-gebaseerde infrastructuur. Dit alles moest vóór maart 2005 plaatsvinden in verband met het verlengen van het mainframecontract. Doordat dit lukte, bespaart St Helens op jaarbasis zo'n £ 300.000 (±EUR430.000) aan hard- en softwarekosten. Met de diensten van MigrationWare migreerde St Helens de MANTIS en COBOL-mainframesystemen naar nieuwe COBOL/CICS-gebaseerde applicaties. Deze draaien onder Micro Focus Enterprise Server, één van de producten uit het productportfolio Micro Focus Server, op het Windows-platform.

"Dankzij deze migratieaanpak hoeven legacy-systemen niet weggegooid te worden. Ze zijn herbruikbaar binnen moderne en kosteneffectieve omgevingen", zegt Ste Sharples, ICT Business Manager van St Helens Council. "We kunnen belangrijke systemen en historische data van het mainframe hergebruiken en opnieuw inrichten en bewerken."

"Het bestuur kon door deze mainframemigratie de gehele werkwijze veranderen. Alle legacy-systemen zijn inmiddels vervangen door pakketten of gehost door geavanceerde technologieën met alle moderne integratiemogelijkheden. Op die manier komen we tegemoet aan alle eisen voor modern bestuur", aldus Cath Robinson, Assistant Treasurer (Audit, IT & Efficiency) van St Helens.

Mark Cooper, Director van MigrationWare: "De combinatie van onze ervaring in programmeertaal- en databaseconversies, en de 'Lift and Shift'-migratieaanpak van Micro Focus is zeer nuttig voor organisaties die hun mainframe vaarwel zeggen."

"De samenwerking met MigrationWare ondersteunt overheidsorganisaties om de waarde van hun legacy-systemen te behouden en te benutten", zegt Ian Archbell, Vice President Product Management van Micro Focus. "Onze 'Lift and Shift'-aanpak heeft opnieuw een Britse lokale overheid geholpen bij de migratie van bedrijfskritische applicaties naar Windows en UNIX. Dit leidt tot grotere flexibiliteit tegen lagere kosten."

Micro Focus - 'Unlocking the value of legacy'
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com.



Ingezonden persbericht