Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - huifkar slaat om: 5 kinderen gewond
N.B. Dit is een herhaling van een gisteravond laat geplaatst bericht door de piketvoorlichter:
Nijkerk. Door de verkeersongevallendienst van de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het ongeval. centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - auto uit de bocht: 4 inzittenden licht gewond
Publicatiedatum: 11-08-2005

Bij een verkeersongeval op de Maanderdijk in Ede zijn in de nacht van woensdag op donderdag zijn vier van de vijf inzittenden licht gewond geraakt. De politie heeft de bestuurder van de auto, een negentienjarige man uit Veenendaal, aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Het ongeval gebeurde omstreeks half twee, toen de Veenendaler vermoedelijk als gevolg van een te hoge snelheid uit de bocht vloog. De wagen raakte van de weg, schampte een boom en tolde een keer om zijn as. Vervolgens kwam de wagen in een maïsveld tot stilstand. De bestuurder liep daarbij verwondingen op door rond vliegend glas. Drie andere inzittenden, een zestienjarig meisje uit Ede; een zeventienjarige jongen uit Ede en een leeftijdsgenoot uit Bennekom liepen soortgelijke verwondingen op. De Bennekommer had vermoedelijk nekletsel opgelopen. Een vijfde inzittende, een zeventienjarige jongen uit Bennekom, was met de schrik vrijgekomen. De verwondingen bij de slachtoffers bleken van dien aard dat ziekenhuisopname niet nodig was. Bij de Veenendaalse bestuurder werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,51 (net onder de strafbare limiet). Door de verkeersongevallendienst van de politie wordt nog een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - Doorwerther gepakt met drugs

Publicatiedatum: 11-08-2005

De politie van Doorwerth heeft woensdagavond op de Spechtlaan een 34-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs. Bij de man werden een aantal XTC-pillen aangetroffen. Buurtbewoners maakten omstreeks half acht melding van een in hun ogen verdachte auto, waarop de politie poolshoogte kwam nemen. Agenten troffen de Doorwerther en enkele anderen in zijn auto aan. Bij controle troffen de agenten bij de Doorwerther de XTC-pillen aan, waarop de man werd aangehouden. De pillen werden in beslag genomen. De verdachte Doorwerther is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - politie zoekt getuigen van dumpen gifvaten
Publicatiedatum: 11-08-2005

De Barneveldse politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van een aantal gifvaten. De vaten, een achttal jerrycans met een inhoud van 25 liter, werden afgelopen dinsdag leeg aangetroffen op een terrein onder een boom nabij het water aan de Rooseveltstraat. Nader onderzoek leerde dat er in de vaten gif had gezeten wat onder meer ook gebruikt wordt bij onkruidbestrijding. Dat zou bijvoorbeeld gevaar kunnen opleveren voor spelende kinderen. Bij het onderzoek viel op dat bij het openen van de vaten een uiterst sterke, misselijk makende stank vrijkwam. De vaten zijn direct weggehaald. Bij haar onderzoek doet de politie een beroep op getuigen. Buurtbewoners of passanten die mogelijk iets gezien hebben van het achterlaten van de vaten of die meer informatie hebben over de herkomst ervan wordt met klem verzocht de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' (Meld misdaad anoniem) op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles district West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 11-08-2005

Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn woensdag op drie plaatsen in het district West-Veluwe Vallei snelheidscontroles gehouden. Een overzicht:

- In Terschuur werd tussen 07.55 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg. Van de 740 passanten reden er 8 harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

- Op de Otterloseweg in Harskamp werd tussen 15.15 en 21.20 uur gecontroleerd. Hier bedroeg het aantal snelheidsovertreders 73. Van ruim 2600 bestuurders werd de snelheid gemeten.
- Tussen diezelfde tijdstippen werd ook gecontroleerd op de Rijksweg in Ede. Daarbij liepen 65 van de 3853 passanten tegen de lamp. Er werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 109 km/u. Ook op deze weg mag maximaal 80 gereden worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum/Heelsum - wijziging gebiedsagent

Publicatiedatum: 11-08-2005

Renkum-Noord en Heelsum hebben tijdelijk nieuwe gebiedsagenten. Simon Kuin, oorspronkelijk de gebiedsagent in beide gebieden, heeft een andere functie aanvaard binnen de politie Gelderland-Midden. In afwachting op een nieuwe invulling voor de ontstane vacature wordt de gebiedsagent voorlopig vervangen door Albert Scholte en Anne Hoogkamp. Bewoners van Renkum Noord kunnen contact opnemen met Albert Scholte; Anne Hoogkamp is voorlopig het aanspreekpunt voor bewoners van Heelsum. Dat houdt ook wijzigingen in voor het spreekuur van de gebiedsagenten. Scholte houdt spreekuur op maandag tussen 19.00 en 20.00 uur in de wijkpost aan de Groeneweg in Renkum. Hoogkamp is bereikbaar voor het spreekuur eveneens op maandag tussen 19.00 en 20.00 uur, maar dan in het politiebureau aan de Van der Molenallee in Doorwerth.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606