Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht 11-08-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Getuigen beroving gezocht

VEENENDAAL Op woensdagavond is een 20-jarige man uit Veenendaal slachtoffer geworden van een beroving. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 19.10 uur fietste hij op de Sportlaan al telefonerend de fietstunnel onder de Rondweg in. Hier werd hij door twee onbekende mannen tot stoppen gedwongen. Eéen van de mannen trapte tegen de fiets, waardoor deze ten val kwam. De verdachten gaven vervolgens op agressieve manier aan dat ze zijn telefoon wilde hebben. Hierop is het slachtoffer weggerend in de richting van de Kanaalweg. Op de Verlengde Sportlaan heeft hij een man op een mountainbike en een automobilist aangesproken. Deze reageerden echter niet en reden door. Op de brug op de kruising met het Prins Willem Alexanderpark is hij voor een auto gaan staan en heeft deze tot stoppen gedwongen. Toen de bestuurster stopte gaf hij aan dat hij bijna was beroofd, de verdachten volgden hem nog steeds. Hij is bij de bestuurster in de auto gestapt. De vrouw schrok hiervan en stapte uit. Op dat moment was één van de verdachten de auto genaderd en pakte het slachtoffer bij zijn arm beet en pakte zijn telefoon. Vervolgens zijn de verdachten weggevlucht over de Duivenwal West. De 20-jarige man heeft vervolgens een man aangesproken bij wie hij zijn ouders en vervolgens de politie kon waarschuwen.

Signalement verdachte 1: 1.85m tot 1.90m lang, mager postuur, lang gezicht, getinte huidskleur, sik of baardje, grijze sweater met capuchon en steekzakken, lichtblauwe spijkerbroek, witte skateschoenen, zwart koordje om zijn nek.

Signalement verdachte 2: ongeveer 1.70m, breed postuur, kort kroes haar met uitgeschoren stukjes aan achterzijde, rond gezicht, groenige jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. In het bijzonder naar de man op de mountainbike en de automobilist die zijn aangesproken door het slachtoffer. Ook is de politie is op zoek naar de automobiliste waar het slachtoffer bij in de auto stapte. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, via: 0900-8844.