1e persbericht van donderdag 11 augustus 2005

Eindhoven 11-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na lastig vallen vrouw

Op de Picushof is donderdag rond 5.20 uur een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van een 32-jarige vrouw uit Eindhoven vannacht. De man zou de vrouw naar huis brengen en betastte haar onderweg tegen haar wil. De vrouw zag kans om alarm te slaan waarop de politie de verdachte aan kon houden toen de betreffende auto op de Picushof aan kwam rijden. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na veroorzaken geluidsoverlast

In haar woning in Stratum is woensdag rond 23.00 uur een 39-jarige vrouw aangehouden. Ze had haar radio heel hard aanstaan en weigerde deze op verzoek van de politie zachter te zetten. Hierop is de radio in beslag genomen. Kort daarna hoorde de politie weer harde muziek uit het pand komen waarop de verdachte is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Jongen gewond na ruzie

Op de Anna van Engelandstraat is woensdagavond rond 22.00 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven gewond geraakt bij een vechtpartij. De jongen is met een nog onbekend voorwerp in zijn buik gestoken en overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis. De toedracht van het gebeuren is nog onduidelijk. De politie heeft een buurtonderzoek opgestart en is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over een mogelijke vechtpartij op de Anna van Engelandstraat woensdagavond. De politie wil in het bijzonder in contact komen met twee automobilisten die mogelijk meer gezien hebben van de ruzie. De automobilisten en eventuele andere getuigen kunnen via 0900-8844 contact opnemen met de politie in Strijp.

Eindhoven: Man beroofd

Op de Aalsterweg is donderdag tussen 00.00 en 00.20 uur een 20-jarige man uit Eindhoven beroofd. De man fietste over de Aalsterweg toen hij plotseling door twee onbekende mannen tot stoppen werd gedwongen. Hierop werd het slachtoffer geslagen en viel hij op de grond. Zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee met ruim tien euro werden weggenomen. De daders zijn weggefietst in de richting van het centrum. Het gaat om twee mannen met een donkergetinte huidskleur en een normaal postuur. Eén van hen is ongeveer 20 jaar, heeft kort kroes haar, is ongeveer 1.75 meter lang en droeg een zwarte korte jas. De tweede dader is ongeveer 1.85 meter lang en droeg een driekwart lichtkleurige jas. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling

In zijn woning in het centrum van Helmond is woensdag rond 22.00 uur een 54-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 27-jarige buurman hebben mishandeld. De aanleiding hiervoor zou geluidsoverlast zijn geweest. Het slachtoffer werd gevraagd om te komen luisteren naar de geluidsoverlast in de woning van zijn buren. Daar binnen werd hij vervolgens geslagen. Het slachtoffer liep enkele verwondingen in zijn gezicht op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.