Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 augustus 2005

Aanrijding auto met bromscooter

Scooterrijdster gewond

Enschede

Op woensdag 10 augustus vond omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromscooter op de kruising Ereboog/Emmastraat in Enschede. De automobilist, een 24-jarige Enschedeër reed over de Ereboog en wilde op genoemde kruising links af slaan. De automobilist stopte voor de kruising en reed daarna een klein stukje naar voren om de kruising te kunnen overzien. Op dat moment kwam vanuit de Emmastraat voor de automobilist van links, een bromscooter, bestuurd door een 19-jarige Enschedese. De 19-jarige schrok en remde hevig af. Daardoor gleed de scooter onderuit en kwam de 19-jarige te vallen. Zij is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de voorrangskwestie op genoemde kruising. Het is nog onduidelijk of de Ereboog een uitritconstructie is of een weg van rechts. (05-101582)

Drietal aangehouden

Verdachten voeren fiets mee en gaan er bij het zien van politie tussenuit

Enschede

Op woensdag 10 augustus omstreeks 20.00 uur zag een politiesurveillance op de Broekheurne Ring in Enschede een drietal knapen lopen die een afgesloten fiets bij zich hebben. Bij het zien van de politie renden de jongens weg. Ondertussen lieten ze de fiets achter. De jongens liepen in de richting van het UDI voetbalveld aan de Geessinkweg. Na een korte achtervolging te voet kon de politie de drie knapen een voor een aanhouden. Het betreffen alledrie Enschedeërs, twee 15 jarigen en een 14 jarige. De drie verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De fiets werd aan de Geessinkbrink aangetroffen. Naar de herkomst wordt nog een onderzoek ingesteld. (05-101744)

Kraak en vernieling auto's

Door snelle reactie getuige houdt politie twee verdachten aan

Enschede

Op donderdag 11 augustus meldde omstreeks 01.30 uur dat twee knapen auto's openbraken en vernielden aan de Ceramstraat in Enschede. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en trof een van de verdachten op de hoek Ceramstraat/Heutinkstraat. De tweede verdachte werd in een steegje aan de Ceramstraat aangetroffen. Beide verdachten, een 18- en 19 jarige Enschedeër werden aangehouden. Aan de Ceramstraat bleken meerdere auto's vernield. In de fouilleringen van de 18 jarige trof de politie twee flessen wodka, vermoedelijk afkomstig uit een van de auto's en nam deze in beslag. De verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (05-101804)

Bedreiging met mes

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 10 augustus werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat aan de Noorderhagen een man was bedreigd met een mes. De politie trof daar een 45 jarige Enschedeër die aangifte wilde doen van bedreiging nadat hij door een 64-jarige Enschedeër, een bekende van hem was bedreigd met een mes. Deze 64-jarige werd in de omgeving aangehouden. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, overhandigde de politie uit eigen beweging het mes. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem voor nader verhoor op. (05-101719)

Geweld met wapen

Ex-vriend aangehouden wegens bedreiging met ketting

Almelo

Op woensdag 10 augustus omstreeks 15.00 uur werd gemeld dat een man met een ketting voor de deur stond van een woning aan de Bevrijdingslaan in Almelo. Aanrijdende politieagenten kregen vervolgens te horen dat er inmiddels ook enkele ruiten waren gesneuveld. In de woning waren op dat moment de hoofdbewoonster, haar vriend en een kind. De vriend, een 42 jarige Almeloër, vertelde dat de 36 jarige Almelose ex-vriend van de vrouw hem met een ketting te lijf wilde gaan. Het lukte de 42 jarige om de man de ketting afhandig te maken. Na het ingooien van de ruiten vertrok de 36-jarige met de toezegging terug te zullen komen. De 36-jarige is na een zoektocht in de omgeving door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-101673)

Bedrijfsongeval

Man raakt met been bekneld onder 500 kg zwaar frame

Enschede

Op woensdag 10 augustus werd omstreeks 09.30 uur een bedrijfsongeval gemeld bij een machinefabriek aan de Binnenhaven in Enschede. Ter plaatse bleek een 43 jarige man uit Apeldoorn tijdens werkzaamheden bekneld was geraakt onder een zijframe van de lopende band. Dit frame van 500 kg was door nog onbekende oorzaak uit zijn ophanging geraakt, waarna het slachtoffer het frame wilde verplaatsen. Hierbij was het frame omgevallen en op zijn been terechtgekomen. Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is ingelicht en zal een nader onderzoek instellen. (05-101468)

Man onder trein

Slachtoffer overleden

Wierden

Op donderdag 11 augustus omstreeks 08.45 uur vond een verkeersongeval plaats tussen een trein en een voetganger aan de Spoorstraat in Wierden. Daarbij kwam de voetganger, een 29-jarige man uit Markelo, om het leven. Toedracht: Het 29-jarige slachtoffer liep in gezelschap van zijn vader onder de gesloten spoorwegbomen door om het spoor over te steken. Zij liepen voor de aankomende trein op het station langs en zagen daarbij niet dat uit tegenovergestelde richting de intercity naderde. De vader kon hier nog voor langs. Het slachtoffer echter werd net geraakt en door de lucht geslingerd. Hij was vrijwel direct overleden. (05-101841)

Onder invloed en ongeldig rijbewijs

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op woensdag 10 augustus werd omstreeks 22.30 uur gemeld dat er op de vluchtstrook van de A35 nabij de afslag Borne-West een auto zou staan, waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde. De politie trof daar inderdaad een auto aan. De inzittende, een 42-jarige man uit Eindhoven bleek alcohol te hebben genuttigd en werd daarop aangehouden. De auto vertoonde verse lakschade. De verdachte bleek tijdens zijn rit op de Goorsestraat in Haaksbergen een bermpaal omver gereden, nadat hij daar in een flauwe bocht rechtdoor was gegaan. Aan het bureau bleek tevens dat de verdachte een rijontzegging had en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De verdachte was al meerdere keren ter zake rijden onder invloed betrapt. De verdachte kon na verhoor na betaling van een boete van 618 euro het bureau weer verlaten. (05-101773)

Aanrijding met letsel

Scooterrijder ernstig gewond naar ziekenhuis

Rossum

Op woensdag 10 augustus vond omstreeks 17.15 uur een aanrijding plaats tussen en auto en een scooterrijder op de kruising Oldenzaalsestraat/Boschweg in Rossum. Een 17 jarige jongen uit Oldenzaal reed op zijn bromscooter vanaf de Boschweg met onverminderde vaart de kruising met de Oldenzaalsestraat op. Een voor hem van links komende 75 jarige Oldenzaalse automobilist kon de scooterrijder niet meer ontwijken. Bij de aanrijding die volgde raakte de 17 jarige ernstig gewond. Hij werd met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-101730)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --