Ingezonden persbericht


Global Capacity Model voor een nóg effectievere inzet van personeel, vooral bij grensoverschrijdende projecten

Atos origin brengt vaardigheden in kaart van al haar 46.000 werknemers en maakt zo eigen carriÈreplanning mogelijk

Parijs, 11 augustus 2005 - Atos Origin lanceert een Global Capability Model (GCM) dat een transparante, gestandaardiseerde carrièrestructuur biedt voor de 46.000 medewerkers van het bedrijf in veertig landen. De GCM-matrix biedt alle medewerkers van Atos Origin de mogelijkheid een eigen carrièrepad binnen de onderneming uit te zetten waarbij de aanwezige vaardigheden en ervaring kunnen worden vergeleken met die van de gewenste functie. Iedereen heeft op deze manier inzicht in de voor hem of haar openstaande mogelijkheden.

Ook helpt GCM elke medewerker zijn of haar loopbaan binnen de onderneming verder te ontplooien door de vereiste ervaring en kennis duidelijk te profileren. Nadat deze vaardigheden in kaart zijn gebracht, kunnen de medewerkers bij de afdeling Personeelszaken de specifieke training aanvragen die nodig is om een kennishiaat aan te vullen en hun carrière te vervolgen.

Voorsprong
Elke IT-functie binnen de onderneming is met behulp van de ISM-3-norm (Industry Structure Model) gedefinieerd. Dit betekent dat Atos Origin de vaardigheden van al haar werknemers van alle divisies in alle veertig landen op elk gewenst moment onderling kan vergelijken. Hierdoor kan de onderneming zeer snel de juiste mensen voor een bepaald project van een cliënt inzetten. De gevolgde procedure bestond gedeeltelijk uit het op één lijn brengen van alle functieomschrijvingen in alle betrokken landen, waarbij rekening moest worden gehouden met cultuurverschillen die tot verschillende functiebenamingen hebben geleid. Dit biedt Atos Origin een duidelijke voorsprong bij de invulling en uitvoering van grensoverschrijdende projecten.

Het GCM signaleert eventuele tekorten in Atos Origins kennisreservoir en laat zien waar de specialisten op de verschillende IT-vakgebieden te vinden zijn. Daardoor kan het bedrijf op elk moment beschikken over de mensen met de juiste vaardigheden voor specifieke projecten van opdrachtgevers. Het model dekt zowel IT-functies als niet-IT-functies af, zoals personeelsbeleid, financiën, marketingcommunicatie en administratie.

Optimaal benutten van talent
Lucile de Godoy, Global VP Human Resources van Atos Origin legt uit: "Met het nieuwe model ondersteunen we onze werknemers bij hun individuele carrièreplanning én we bieden hen een duidelijk inzicht in de bestaande functies binnen onze onderneming. GCM helpt ons om aan de behoeften van onze cliënten en van onze mensen te voldoen." Zij vervolgt: "Dit model geeft ons een belangrijke zakelijke voorsprong bij de ontwikkeling van vaardigheden en de invulling van projecten. Dankzij het GCM hebben wij op elk moment over de hele wereld toegang tot alle kennis die binnen de onderneming beschikbaar is en kunnen onze werknemers hun carrière doelgericht ontwikkelen en hun talenten optimaal benutten."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatietechnologiepartner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand van blue-chip-bedrijven in alle marktsectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht