Ingezonden persbericht


SAP-expertise van Inter Access bekroond met SAP NetWeaver Special Expertise Partnership

Hilversum, 11 augustus 2005 - IT-dienstverlener Inter Access is op basis van zijn diepgaande SAP-expertise en -ervaring benoemd tot SAP NetWeaver Special Expertise Partner (SEP). Met de toekenning van het partnership onderstreept SAP de voortrekkersrol van Inter Access op het gebied van ontwikkeling en toepassing van op SAP NetWeaver gebaseerde oplossingen. NetWeaver is het applicatie- en integratieplatform van SAP, dat de technische basis vormt voor de mySAP Business Suite en voor SAP-applicaties. Het biedt een complete, open en flexibele infrastructuur waarmee bedrijven de applicaties van SAP en die van andere leveranciers makkelijk kunnen integreren.

Om tot het SAP NetWeaver Special Expertise Partnership te worden toegelaten, moet een bedrijf aan verschillende eisen voldoen op het gebied van trainingen, certificering, referenties en commerciële activiteiten. Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances bij SAP, over het partnership: "Inter Access heeft het partnership ruimschoots verdiend door zijn inhoudelijke kennis, focus en specialisatie op het gebied van NetWeaver. Wij zijn blij dat Inter Access als pure 'local player' in Nederland deze belangrijke stap maakt. Naast Special Expertise Partner op CRM- en SRM-gebied neemt Inter Access nu ook als SAP NetWeaver Special Expertise Partner een onderscheidende positie in op de Nederlandse markt."

Han Dieperink, directielid van Inter Access, wijst op het belang van SAP NetWeaver voor klanten: "Dankzij dit innovatieve platform zijn we in staat om klanten meer adaptief vermogen te bieden, waarbij ze tevens hun kosten kunnen verlagen. We zijn blij met dit partnership, dat ons in staat stelt nog nauwer betrokken te zijn bij de verdere ontwikkeling van SAP NetWeaver."

Inter Access is eerder door SAP onderscheiden voor zijn SAP NetWeaver-expertise op basis van meerdere succesvol bewezen implementaties. Eind 2004 werd het bedrijf voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot 'Meest Innovatieve Partner' van SAP op basis van het project bij Schelde Marine Services (SMS), waar een oplossing op basis van SAP NetWeaver werd ontworpen en geïmplementeerd. Deze oplossing houdt onder andere in dat SMS zijn toeleveranciers en klanten direct toegang geeft tot bedrijfskritische informatie. Met deze oplossing is SMS in staat in een krimpend marktsegment zijn marktaandeel en marges te vergroten.

SAP introduceerde NetWeaver in 2003. Het platform wordt nu verder uitgebouwd in de richting van een Enterprise Service Architecture (ESA). Inter Access neemt dit concept ook op in zijn portfolio.

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.