Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T E N


11 augustus 2005


Rijden onder invloed


Hoenderloo, Brouwersweg, 10-08-2005, 02.10 uur
Politiemensen zagen een auto over de Brouwersweg in Hoenderloo rijden, waarbij opviel, dat er twee jongeren in de kofferbak zaten. Beiden dronken gezellig een biertje. Bij controle van de 18 jarige bestuurder uit Hoenderloo bleek deze ook alcoholhoudende drank te hebben gebruikt. Bij de blaascontrole aan het politiebureau blies hij 0,77 o/oo. Tevens kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Voor de overtredingen krijgt hij een boete.


Inbraak personenauto


Apeldoorn, Billitonlaan, tussen 09-08-2005 en 10-08-2005
Bij een op de Billitonlaan geparkeerd staande Renault Espace werd een ruitje ingeslagen, waarna de derde achterbank uit de auto werd weggenomen. De inbraak werd ontdekt door de buurman van de eigenaar.


Mishandeling


Apeldoorn, Laan van Osseveld, 10-08-2005, 22.30 uur
Een 14 jarige Apeldoornse jongen fietste met vrienden over de Laan van Osseveld en passeerde daarbij een groep van ongeveer 20 jongeren. Tijdens het passeren werd de jongen door de groep aangevallen en geslagen. Tevens werd de fiets van de jongen afgenomen. Volgens de jongen had die groep knuppels en messen bij zich.
De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden op 0900-8844.


Vernieling auto


Apeldoorn, Marchantstraat, 10-08-2005, 18.55 uur
De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling van een auto. De eigenaar, een 44 jarige inwoner van Apeldoorn reed met de auto over de Marchantstraat. Voor hem reed een manspersoon in een donkerblauwe Fiat (klein model). De bestuurder reed zwaar slingerend en remmend en haalde de raarste capriolen uit. De Apeldoorner besloot de auto in te halen om een mogelijke aanrijding te voorkomen. Even verderop moest hij stoppen voor het verkeerslicht, waarbij die Fiat achter hem kwam te staan. De bestuurder van die Fiat stapte vervolgens uit de auto en sloeg 2 deuken in de linkerkant van de auto van de Apeldoorner.
De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden op 0900-8844.


Drietal pleegt vernielingen


Apeldoorn, drie locaties, 10-08-2005, 16.30 uur
Op 10 augustus 2005, rond 16.30 uur werd door jongeren een steen gegooid in de tuin van een woning aan het Boswachtersveld. De steen vernielde hierbij een plastic bak. Getuigen herkenden één van de jongeren. Deze werd korte tijd later aangetroffen in de nabijheid van een vernield bushokje. Daarop aangesproken bekende de 10-jarige Apeldoorner beide vernielingen met twee vrienden van 12 en 10 jaar uit Apeldoorn te hebben gepleegd. Deze jongens zijn ook door de politie verhoord en bekenden hun aandeel. Tevens bekenden zij een ruit van een in de buurt staande school te hebben ingegooid. De jongens worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt genomen.


1-1-2 hulpverlening


Apeldoorn, Kapelmeestershoeve, 10-08-2005, 23.45 uur
Bij de centrale van 1-1-2 kwam twee maal een telefoontje binnen van een zeer kortademige man, die heel gebrekkig een adres doorgaf en duidelijk in nood zat. Agenten stelden direct een onderzoek in waarbij op aanbellen/aankloppen bij het bewuste adres niet werd gereageerd. Besloten werd om een ruitje in te tikken en op de zolderverdieping werd de 22 jarige bewoner gevonden. Hij was niet aanspreekbaar en is per gealarmeerde ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier knapte hij snel op en het is niet direct duidelijk geworden waarom de jongeman onwel is geworden.


Verkeerscontrole


Apeldoorn, Laan van maten, 10-08-2005, middag

Tijdens een verkeerscontrole op de Laan van Maten werden 8 bestuurders bekeurd voor o.a. gladde band, aanhangwagen zonder eigen kenteken, niet dragen autogordel, snelheid en niet handsfree bellen.


Tijdens een drietal radarcontroles op de Amersfoortseweg in Apeldoorn, de Elspeterweg in Uddel en de Zutphensestraat in Apeldoorn zijn in totaal 7875 passanten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan reden er 343 te snel. De hoogst gemeten snelheid bleek 92 in plaats van de toegestane 50 km/h.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --