Voorbereiding acties september gaan door

Nederlandse politiebond

Nederlandse Politiebond (NPB)
Politievakorganisatie ACP
VereniginG van Middelbaar en Hoger Politiepersoneel (VMHP)

Persbericht
(Datum: 11 augustus 2005)

Voorbereiding collectieve acties politiesector gaan onverminderd door
---

Op 23 juni jl hebben de drie politiebonden hun publieksvriendelijke acties afgesloten met een massale demonstratie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De opkomst bestond toen uit 10.000 actievoerende politieambtenaren, overwegend in eigen tijd. Het conflict handelt over de uitwerking van het sociaal akkoord en een nieuwe CAO.

Aangekondigd is dat de bondsbestuurders tijdens de maanden juli en augustus zouden proberen een aanvaardbaar resultaat te bereiken. Zo daarop tegen het einde van de maand augustus geen zicht op is, komen er harde collectieve acties vanaf de maand september. De datum waarop de politiebonden die afweging zullen maken is vastgesteld op 31 augustus. Op dit moment is er nog geen uitzicht op een aanvaardbaar resultaat. Omdat collectieve acties, zo die onvermijdelijk zijn, vanaf medio september gehouden zullen worden, is het noodzakelijk om voorbereidende activiteiten in gang te zetten.

Om reden van het vorenstaande hebben de drie politiebonden in een bijeenkomst met de regionale actiecentra, daartoe noodzakelijke afspraken gemaakt. Vóór 31 augustus zullen de voorbereiding voor nieuwe (harde) collectieve acties zijn afgerond, zodat aanzegging daartoe gelijktijdig met een ultimatum op 1 september kunnen worden verzonden.

Het voorgaande laat onverlet dat de oplossingen uiteindelijk weer aan de onderhandelingstafel moeten worden bereikt. De politiebonden hopen niet in de positie te worden gebracht om de acties daadwerkelijk te moeten uitvoeren.


-----------------------
Voor nadere inlichtingen:

Hans van Duijn (NPB) - 06 53749048
Gerrit van de Kamp (ACP) - 06 54775069
Michiel Holtackers (VMHP) - 06 51271557