Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics komt met resultaten eerste kwartaal boekjaar 2006

Hoofddorp, 11 augustus 2005 --- Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2006 een omzet geboekt van $148,9 miljoen, circa 13 procent meer dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam uit op $0,44. De resultaten waren conform de op 26 april van dit jaar uitgesproken verwachtingen.

Ken Kannappan, president en CEO, zei bij de presentatie van de resultaten: "Ons belangrijkste strategische doel is de bevorderen van het gebruik van headsets op kantoor. De acceptatie van draadloze vrijheid is groot en al onze business partners zijn actief in dat marktsegment. De omzet afkomstig van draadloze headsets in de kantooromgeving beliep in juni al een bedrag dat op jaarbasis zou uitkomen op $120 miljoen, met een groeipercentage van 9 procent."

Een andere positieve ontwikkeling noemde Kannappan de groei van 34 procent in de Gaming and Computer product group in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, vooral dankzij de vernieuwing van de productlijn. "Ook de omzet van internationale markten was aanzienlijk, met een toename van 24 procent in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar in Azië en Europa en groei in alle sectoren," aldus Kannappan.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de omzet in het tweede kwartaal van boekjaar 2006 zal uitkomen tussen $160 - $165 miljoen en de winst per aandeel op $0,39 - $0,43.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl